A jó árú, 3szintes tetőtere

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Megéri? Nem éri meg? 2. rész


Múlt héten egy 3 fős Család által megvásárolni szándékozott lakóház átalakítás -át mutattam be, pontosabban annak két szintjét. A pincei tárolókkal nem kezdtem semmit, a földszinten viszont a benapozást gátló télikertet elbontottam, ezáltal valóban megnyílt a „déli fekvés” és „örök panoráma” felé a nappali tartózkodás valamennyi tere.
 
Ma a tetőtér adta lehetőséget tárom fel.


A lakóépület traktusszélessége, ami 5,40 m nem alkalmas arra, hogy a meglévő egyetlen tetőtéri szobát a tetőgerinccel párhuzamosan ketté osszuk, mivel a szobák szélessége: 2,65 m lenne. Ebbe szélességbe pedig nehéz elhelyezni pl. egy franciaágyat.
 
A másik kézenfekvő megoldás, hogy a másik irányban vágjuk ketté ezt a teret. Ez nem megoldás, mivel zsákszoba alakulna ki…


Így más megoldást ajánlok:
A földszinti bejárat közelébe egy alátámasztást, pillért állítottam, hisz az épület eredeti tervén is szerepelt egy pillér!


A tetőtér a déli irányban tud bővülni, akár 5,40 m traktusszélességgel. Ez pedig lehetőséget ad arra, hogy értelmes méretű hálószoba létrejöjjön.
Az alaprajzból látható: létrejött két hálószoba, ami egy közlekedőről nyílik, illetve kialakítható zuhanyzó és önálló WC is. Mivel a szennyes-ruha e szinten „keletkezik”, ábrázoltam a mosó- és szárítógép helyét is.
 
Az épületen manzárd tető van, így az alaprajzon jelöltem ugyan a tetőtérre jellemző, hasznos alapterület határát mutató 1,90 m magasság helyét, de a helyiségek alapterületénél a teljes, azaz burkolt helyiségfelületeket adtam meg.
 
Mivel nem mértem fel a helyszínen a házat így a tetőidomot tartó székoszlopok helyét sem ábrázoltam. Ez egyajánlati terv, ami jelen esetben csupán arra hivatott, hogy bemutassa Editék részére az átalakítási/bővítési lehetőségeket.
 
Az ingatlan ára hiába kedvező, a 3 fős Család számára ideálisan lakható/használható állapot eléréséhez még sok millió forintra van szükség. A vásárlásról ezen tények ismeretében tudnak Editék dönteni, belevágnak egy építkezésbe, vagy keresnek tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .