Anyák-napi díszdoboz

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

E heti kreatív ötlet

Ez is egy egyszerű, kreatív, gyorsan megvalósítható ötlet, és az alapanyag lehet akár az egyszerű fehér lap. Legfontosabb eszközeid ma

  • a türelem
  • az ügyes kis kezeid
  • a fantáziád!

Még 6-ot alszunk, és Anyák-napja lesz! Hogy mivel leped meg Anyukádat, azt döntsd el Te, én csak egy kis díszdoboz hajtogatásban segítek, az ajándékod tedd majd bele!

 

Anyák-napi díszdoboz

Kisgyerekként Te is sokféle papírt hajtogattál, talán újságpapírból még csákót is! Annál most kicsit finomabb holmi készül!


Színes papír, fehér fénymásoló papír…csomagoló papír, olló, ceruza, szalag. Ezeket használhatod fel.

A lapokból 2 azonos méretűt válassz, és átlójuk mentén egy-egy négyzetet hajtogass belőlük. Ügyelj arra, hogy az egyik kb. 3-5 mm-rel rövidebb oldalhosszúságú legyen, mert a doboz aljának és tetejének egymásba kell majd csúszni. Segít a ceruza és az olló!

A két négyzet alakú lapot az átlóik mentén hajtod meg először, majd mindkét irányban félbe is hajtod azokat. A hajtogatott élek jól kirajzolódnak a papírlapon, ez segít majd a további hajtogatásban. A négyzet 4 csücskét középre behajtod, majd újra kinyitod, és a csücsköket az előbb hajtogatott új élekhez illesztve újra meghajtogatod egyenként.

Kihajtva már látod a sok a kis négyzet rajzolatát. A 4 csücsköt már csak egyszer hajtod be, a csücskökhöz legközelebbi élekhez, és lapocskáid valamennyi szükséges élét láthatod, a teljes lapfelület négyzethálós képet mutat. Hogy könnyen menjen a dolog, célszerű minden élet, mindkét oldalon meghajtanod, és ujjaddal lesimítanod azért, hogy a papírlap könnyen alakuljon majd a hajtogatott élek mentén dobozzá!

Most a szemben lévő csücsköket középre illeszted, és a doboz leendő, szemben lévő oldalait hajtod fel. Az éleket ujjaiddal elsimítod, ha most elengeded, a szemben lévő oldalak állva maradnak.
Ezután a másik két szemben lévő oldalt állítod fel, úgy, hogy a csücsköket közelíted a lap közepe felé, és ha ügyesen követted a hajtogatást eddig, úgy a hiányzó doboz-oldalak már a csücskök középre közelítésekor mutatják helyüket, és illeszkednek. A doboz éleket ujjaiddal ismét körbeerősíted, és a doboz egyik része, az alja, vagy a teteje el készült!

A másik lappal ugyanezeket a lépéseket végighajtogatod! Mivel a két négyzet eltérő oldalhosszúságú volt, a dobozka könnyen összeállítható.

Az igazi ajándékod a dobozkába teheted, majd szalaggal átkötöd, és masnit formálsz. Készen is vagy!

Először kicsit nehéznek tűnik, de olvasd el ismét leírásomat, nézd meg a képi illusztrációt is, amit lépésről-lépésre rögzítettem! Hidd el, nagyon egyszerű!
Ha belejössz, 2 perc alatt is tudsz díszdobozt hajtogatni! Kihívást igazából szerintem a méret jelent, mert minél kisebb a négyzet, annál pontosabb munkára van szükség, és annál finomabb, kecsesebb a dobozka!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .