Átalakítás? = Átváltozás!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Átalakítás? = Átváltozás!

 


A tervezés piacán is nagyfokú változás figyelhető meg, mert ha az elmúlt évek munkáiból mérlegét vonok, a lakóterek (családi házak és lakások) átalakítása fontos része, jelentős hányada lett az építész tervezői tevékenységemnek.

 

Igen, ma már nagyságrendekkel kevesebben vágnak bele teljesen új épület építésébe, inkább a meglévő épületállomány cserél gazdát, és így születnek új lakóterek.

Ez is szép, érdekes és elég munkás feladat, hisz rengeteg kötöttség jelentkezik ezen munkák során. Általánosságban mondom, mindenki takarékosan szeretné az átváltozást és átalakítást. Legtöbbször tegnapra! 🙂
Vagyis első kötöttség a Megrendelő pénztárcája.


Másik kötöttség, mikor a Megrendelő nagy összefüggő terekről álmodik, de figyelmen kívül hagyja a meglévő épület szerkezeti adottságait, és sok-sok nyíláskiváltással, szerkezeti megerősítéssel lehetséges csak a teherhordó szerkezeti rendszer átalakítása.

Van olyan eset is, mikor Megrendelők már a tervezési program kialakításakor sem értenek egyet egymással, és rétestésztaként nyújtják maguk számára is a tervezést, az álmok megvalósítását… ez nem takarékos megoldás, mert utólag, vagy a kivitelezés célegyenesében ismét áttervezünk valamit, ezért elkészült munkát bontunk! 🙁


Akik valóban takarékosan szeretnék megoldani új otthonuk kialakítását, már az ingatlanok megtekintésekor, a keresés stádiumában igénylik a Térképző segítségét.


Ez megvalósítható oly módon, hogy a választásra kínált ingatlanokat a Megrendelő saját tervezési program -ja szerint előszűri, és csak a szűrőn átjutott 2-3 épületet kell élőben is vizsgálnom, véleményeznem.


Létezik az az eset is, amikor új építésű társasházi lakást kell átalakítanom. Itt valóban lehet takarékoskodni, mert a lakáson belüli kivitelezés megkezdése előtt módosítjuk a „vásárolt” alaprajzot, így a lakás leendő lakói „testre-szabott” lakást építtetnek.

Nos, Neked miben segíthetek? Azt már ugye tudod, hogy építkezőknek, lakásfelújítóknak, vagyis az otthont teremtőknek tervezek, tanácsolok, lakberendezek és kivitelezek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .