Burkolathoz lábazat

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Burkolás vége!

 


Ma, a szerdánként ismétlődő, átváltozás rovatomban kellene egy új bejegyzést megjelentetnem, az „ilyen volt, ilyenre átterveztem” gondolat mentén. Rendhagyó módon, inkább egy burkolás befejező munkáját mutatom be. Azt a fázist, amit én magam kiemelten preferálok, és nem kell hozzá feltétlenül burkolásban jártas szakember.


Ellenben kell hozzá kifogástalan minőségű szerszám és kisgép arzenál is, és lehet, kell hozzá néhány ügyes kéz is! Ezen munkán most a segéd és a megfigyelő szerepét is elláttam! 🙂 Mértem és illesztettem. Előtte meg vásároltunk!
 
A szóban forgó családi házat 3 éve terveztem át, lebonyolítottam az épület kivitelezését, és 2013 októberében megvolt a költözés is. A 250 m²-nyi lakás teljes bebútorozása a végéhez közeledik, már csak a lakástextilek és egyéb apróbb beltéri díszítések hiányoznak.
 
A beépített bútorok, vagyis a beépített konyha és a beépített gardróbszekrények elkészülte után jutottunk oda, hogy a hidegburkolattal ellátott helyiségek lábazatot kapnak, illetve a beltéri ajtóknál, a korábbi küszöbök helyén, a burkolatváltó sínek is végre beépülnek.


Az alkalmazott burkolatváltó sínek és lábazati profilok valamennyi barkácsáruház-lánc üzletében kaphatók, cca. 2,5 m hosszú szálakban. Ezekhez vásárolható ugyan apró rögzítő tüske, amiknek rögzítése egyáltalán nem egyszerű feladat a padló és fal csatlakozásánál, így javasoltam a terhelhető, de rugalmas szilikonragasztó használatát.


A hajlékony lábazati elemek a falazatok esetleges egyenetlenségeit is jól felveszik, a pozitív és negatív sarkok illesztése precíz gérbevágással szép illesztésű lesz.
A 2,5 cm szélességű, T – keresztmetszetű, alumínium anyagú burkolatváltósín a parketta- és kerámiaburkolat találkozásánál hagyott dilatációs résbe könnyen illeszthető és beragasztható. Így ez a profil az ajtóknál is alkalmazható.


A végeredmény egyszerű és letisztult. A választott fehér szín a beltéri ajtók fehér színéhez igazodik. A teljes lakásban azonos lábazati megjelenés fut. Az előtér, falfülek közé beépített szekrényének csatlakozási hézagait is e profil takarja, keretbe foglalva a rögzített bútort.


A parkettázott helyiségekben Megrendelőim ragaszkodtak a tölgy anyagú, hagyományos parketta szegélyléchez, pedig a szélesebb lábazati profil ezeken a helyeken is jól mutatna! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .