Cipőkanállal!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 

Cipőkanállal befér?

 


Csaba válik, így kénytelen új lakás után nézni. Amit talált, az a munkahelye közelében van, erősen „lepukkant”, de szerintem cipőkanállal befér minden szükséges dolog az induló „új” élethez.


A választott felújítandó és átalakítandó lakás cca. 42 m², ami nem túl nagy, viszont jó a tájolása, és átszellőztethető! Igen, ez is lehet egy fontos követelmény.


Átváltozás alaprajzilag egyszerű:
 
1. A bútorozhatatlan hálószobából bútorozható hálófülke lett. Igaz, így nem zárható a szoba, de a pihenés lehetősége biztosított. Az hálóhely intimitása dekoratív függönnyel szerintem megoldható!
 
2. Az önálló, ablak nélküli konyhát elbontottam, így helyet tudtam adni a franciaágynak, és a 1,40 m-nyi fürdőszoba-szélességet is megnöveltem. Az előtér végébe helyeztem át a konyhát a falnyílás kiszélesítésével.
 
3. Az előteret azért formáltam át, hogy ne egy keskeny csík-alakú helyiségbe érkezzünk. Így most van benne szekrény, és az alaprajzi bővület lehetőséget adott a konyhapult elhelyezésére is.
 
4. Az utcai traktusból leválasztott, 1,2 m széles, hidegburkolatos tér jelöli az étkező funkciót.
 
5. A nappali teréből még mindig marad 16 m²-nyi alapterület, ami klasszikusan bútorozható.
 
6. A fürdőszobába is elég szűkös, így a mosógép a konyhapultban kerülhet elhelyezésre. Ez is egy kompromisszum, de Csaba úgy döntött, kezdetben nem az a fontos, hogy mosogatógép is legyen.
 
Ez a kialakítás elég helytakarékos, valóban „cipőkanalas” megoldásként született meg. A lakófunkciót azonban biztosítja ez az átváltozás egy (két!) ember számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .