Csak egy szoba legyen!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Hazatérés Hollandiából

György annak idején itt nőtt fel, a konyhából nyíló kisszobát birtokolta. Somogy megyei örökségét lakta már mindkét felnőtt gyermeke is Családjaikkal. Most, hogy Ők már saját „lábra” álltak, György valahogy visszavágyik ide.

Persze nem a kisszobába, hanem a teljes felújítás után egy új, korszerűbb élettérbe. Valószínűleg Brigitta, mint György új Párja is itt fog élni, bár neki is van saját családi háza ebben a faluban…

Györgynek 3 kívánsága volt:

  • legyen egy nagyobb méretű fedett terasz!
  • az étkezőasztal egy üvegfal mentén kapjon helyet! Utóbbihoz, a korábbi „hollandiai életéből” is küldött családi fényképeket, hogy pontosan lássam, milyen az az étkező-asztal és a mellette lévő kilátást/fényt biztosító ablakrész!
  • elegendő egyetlen hálószoba!

Az átváltozás egy viszonylag nagyobb, funkciójában is összefüggő nappali tartózkodású teret kapott, egy apró zuhanyzóval és az egyetlen szobával:

  1. A bejáratot megtartottam a helyén, az oldalbevilágítóval ellátott bejárati ajtó a világosság/tágasság illúzióját ígéri, de ugye előtte helyezkedik el a fedett terasz.
  2. A fürdőhelyiség minimális, a valóságban a zuhanyzó épített kivitelű, így a mindössze 1,00 m szélességű helyiség tágasabbnak hat majd.
  3. Az egyetlen önálló szoba: a hálószoba, némi beépített szekrénnyel és a számítógépes asztallal is berendezve.
  4. A konyha felszereltségét Brigitta határozta meg, az Ő igénye mentén született a kétszemélyes étkező-pult. A mosogatógép szerinte nem létfontosságú, de a mosógép igen, így mindkét készüléknek kellett helyet találni (m) .
  5. A hármas osztású ablak új nyíláskiváltással valósítható meg, itt az ablakfelület harmonika-szerűen nyitható lesz, gyakorlatilag teljes felületén.
  6. A nappali minimális bútorzatú, és a terasz felé erkélyajtóval nyitott.

A megújuló lakóépület új tetőidomot is kap, a fűtést továbbra is a földgáz biztosítja, a kondenzációs gázkazán az előtérbe „költözött” a korábbi fürdőszobából. Az északi-keleti tájolású terasz nem feltétlenül rossz döntés, a nyári, délutáni pihenés/kártyázás/fröccsözés itt védetté válik. Az előkert több mint 9 méter, és növényzettel sűrűn ültetett, így az utca felől takarásban marad. 😉

Egyébként, ha már jártál hollandiai (kert)városban, tapasztalhattad, ott a nappali terek gyakorlatilag sajátos ‘kirakatként’ mutatják meg magukat a járókelők felé tárt hatalmas, függöny nélküli üvegfalaikkal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .