Díszdoboz papírmaradékokból

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatív: Doboz papírdarabkákból

 

Ma elbontottam a karácsonyfát, és eltettem a lakás összes karácsonyi dekorációját. A csomagolópapírokat is selejteztem, de az apróbb darabokat mégsem volt szívem kidobni… Kis maradékokból hajtogattam egy-két dobozkát.

 

 

Az alaphajtogatás ugyanaz, mint az Anyák-napi díszdoboznál bemutatott, így azt itt, nem ismétlem, inkább lapozz vissza, ha nem emlékszel. Kell még olló, ragasztó és szalag.

Tehát, fogod az alap-hajtogatott darabot, és a fotók alapján a dobozformát térbe állítod.

A doboz tetejét erősebbé teheted, ha a papírlap fonákjára betétlapot ragasztasz, így dobozod merevebb is lesz.

A négy darab záróelemet irodai lyukasztóval középen, a csúcsánál egyenként kilyukasztod, majd a az oldalakat egymás után ragasztóval rögzíted.

Pici száradás után a kb. 15 cm hosszú szalagot felülről, a két szemben lévő zárócsúcs lyukasztásán átvezeted, majd az oldalsókon is egyenként alulról, a belső oldalról.
A szalagot óvatosan meghúzod, és masnival a dobozkaformát rögzíted. Ennyi, el is készült! 10 perc az egész, és megint van egy új dobozod! Jó munkát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .