Emeletes ágy helyett hálószoba

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Hálófülke


Kálmán két szobás lakást szeretne. Persze az egyszobás garzonból! 🙂
 
Átküldte e-mailen az alaprajzot, és a saját ötletét is, ami egy galériás megoldást mutatott, a hálószoba, pontosabban a franciaágy elhelyezésére.


A galéria -elvileg- jó megoldás lehet!
Lehet, ha a helyiség belmagassága erre alkalmas. A jelenlegi helyzetben ez nem így van, mert a 273 cm-es belmagasság inkább csak egy emeletes ágyat tudna fogadni… 😉
 
A lakás alapterülete 41,5 m². Van benne:
– egy pici előtér,
– egy minimális fürdőszoba,
– egy apró konyha,
– egy cca. 25 m²-es szoba. Ja, meg egy értelmetlen
– közlekedő.
Nézegettem picit az alaprajzot, aztán elbontottam a „felesleges” helyiségeket, több válaszfalat is, vagyis :


1. Bejárat és előtér mozdíthatatlan, így a helyén marad. Ajtó mögé kerül egy beépített szekrény padlótól mennyezetig.
 
2. A közlekedő helyiséget megszüntettem, vagyis a szoba felőli határoló falát elbontottam. Ettől persze még e helyen kell a lakás belseje felé „közlekedni”.
 
3. A fürdőszoba a helyén marad, az ajtaját a rövidebbik oldalán az előtérből nyitva, a sarokba húztam, és az ülőkád helyett zuhanyzót tettem bele.
 
4. A konyha a helyén maradt, de lett egy mosogatógépnek is helye.
 
5. A trükk most jön: hisz a nappali parkettás burkolata mutatja, milyen nagyméretű lakószobát tudtam létrehozni azzal, hogy a belső közlekedő folyosót és a fallal lehatárolt konyhát, mint önálló helyiségeket likvidáltam. Az étkezés lehetőségét pulttal biztosítottam.
 
6. És lett még egy szoba, azaz létrejött a hálófülke , ami a korábbi lakószoba hátsó részébe került. Nincs galéria, nincs emeletes ágy!
Igen, pici ez a fülke, de még ruhatárolásra alkalmas szekrények/komódok is beférnek ide.
 
E hálófülke leválasztását akár térelválasztó bútorral is megoldhatnánk, de Kálmán azt írja, így, a tömör fallal, nagyobb esélyt lát arra, hogy az esetleges hálószobai „rumli”, a be nem ágyazás, a nyitva hagyott szekrényajtó, vagy a kihúzva felejtett zoknis fiók, nem bántja a lakás rendezett, jól átlátható képét. 😉

2 hozzászólásto Emeletes ágy helyett hálószoba

  1. kritizator szerint:

    Szabad tudni mivel készülnek ilyen igényes rajzok?
    Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .