Ezt választottuk!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

De, lealkudtuk!

Regina és András kiválasztotta, majd lealkudta a „faluvégi” utca közbenső üres (gondozatlan) telkét, ami viszont összközműves. A választást így segítettem:

Itt látod a lehetséges beépítési ábrát:

Itt már az alaprajzi ajánlatomat, ami a rengeteg építtetői kívánalomnak igyekszik megfelelni:

  • Kihasználtam a megépíthető legnagyobb épületszélességet úgy, hogy egy épülettömegbe integráltam a lakást és a gépkocsi-tárolást.
  • Az oldalhatáron álló beépítés telepítésénél azt is vizsgáltam, lehetséges-e ezt a határoló falat nyílászáró nélkül megépíteni? Van módja ennek, ha egy nappali tartózkodású tér részét elnyújtom idáig, azután pedig intim-közlekedővé zsugorítom.
  • A nappali-étkező-konyha tere a jelentős alapterületével nagyvonalúan szellős lehet, ahol a használati funkciókat a bútorozás egyértelműen megmutatja.
  • A közlekedő mentén húzódó vizesblokk a mosás lehetőségét is adja, és némi gépészet is telepíthető ide. Viszont ezek belsőterű helyiségek, melyek mesterséges szellőztetést is igényelnek. Talán szűkösek is…, ezt a részletet érdemes lenne tovább gyötörnöm?!
  • Az intim közlekedőből a tágas fürdőszoba nyílik, oldalain a két hálóval.
  • A hálószobák azonosak, pontosabban egymás tükörképei, egyik Andrásék hálója, másik a vendégszoba. Becses vendégük a 3-6 havonta hazalátogató, Dániában tanuló, nagylányuk!
  • A hálóblokk fedett terasza a fürdőből is elérhető. A pergolás autóbeálló is könnyen lefedhető, így annak jelentős hányada is terasszá alakulhat. Ezt a lehetőséget, majd a lakáshasználat eldönti, hisz egy későbbi projekt része is lehet, amikor majd a kert pihenő kertté történő megépítése kerül előtérbe.

Egyszerű, rendezett és tiszta! E szavakkal kezdte terv-értékelését Regina. Ami fáj: az a közel 20 m² közlekedő! Ezen még töprengenek/töprengünk! Ajánlottam, a hátsó szoba közlekedő irányába való eltolását, illetve gardróbbal történő bővítését… Majd meglátjuk !? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .