Falevél-levélpapír

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatív ötlet: Faleveles levélpapír

Süt a Nap, gyönyörű idő van! Ha irodában dolgozol, ebédidőben érdemes kiszaladnod egy közeli parkba, a természetbe, a fák közé! Nézd az ősz csodás színeit, szedj néhány falevelet!
Ma is csak 5 percet kreatívkodunk!

 

 


Szedd össze a hozzávalókat::

  • lehullott falevelet,
  • sima fehér papírlapot,
  • ollót, snitzert,
  • jelölő ceruzát,
  • vonalzót,
  • színes ceruzát.

Háttérkép…

Az A/4 méretű lap jobb felső sarka alá tegyél 1-2 falevelet. Simítsd rá a papírlapot, ha van színes-ceruzád válassz hozzá zöldeket, okkerokat, barnákat, sárgákat és színezz!
Ha irodádban színes ceruza nincs, az sem baj, használd a szürke grafitceruzád!

Tehát: bal kezeddel a papírlapon át ránehezedsz és óvatosan megfeszíted a levél felett a papírlapot, majd a ceruzádat – oldalra fektetett állapotban – használod halvány satírozásra.

Először a ceruzával finoman megkeresed a levélforma széleit, majd a teljes falevelet rekonstruálod. Készen is van, ha esetleg túlszaladtál radírral korrigálhatod.

(Ha Te is elég merész vagy, a melletted vagy szemben ülő kollégádnak mosolyt csalhatsz arcára, ha egy ilyen, jobb felső sarkában megrajzolt levélpapírt egyszerűen a nyomtatóba helyezel, és nyomtatsz valamilyen kedves szöveget, de azt is megvárhatod, míg Ő nyomtat a levélpapírra! Hajrá, hisz még csak hétfő van! ) 😉

Most jön a boríték, amiből kb. 10-15 cm oldalhosszúságú négyzetet kell kivágnod. A kivágott négyzet közepére ráfordítasz egy teás csészét (vagy kistányért), a száját körberajzolod, így alakítasz passzpartút, ha nincs körződ!
 
Ollóval szépen kivágod a kört, és ráhelyezed a már kész levélképre. Ennyi, elkészült a levélpapír-háttérkép!

Gyerekkorodban bizonyára Te is játszottál papír-pénzérmével, kb. ugyanezt csináltuk az 1, a 2 forintosokkal: papírlap alá tettük és grafittal pénzérmét „gyártottunk”, amit azután ollóval körbevágtunk! 🙂 Ugye, emlékszel?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .