Zuhanyzó átváltozása

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Milyen volt? Milyen lett?


Egy korábbi bejegyzésem ecsetelte e zuhanyzó kialakításának szokatlan kaland-ját. Most újra visszatérek a helyszínre, a beköltözés kellős közepén!
 
A Család már birtokba vette új birodalmát, a kivitelezés most az épületen kívül zajlik! Készül a homlokzati hőszigetelés!
 
A teljes átalakulás az egész épületet érintette, most az Ilyen volt/Ilyen lett, avagy Before/After cikk következik, a fürdőszoba átváltozását mutatom be!

 

 

Ilyen volt: 1980-as években felújított fürdőszoba, épített zuhanyzóval. A helyiség a nappali térből nyílt. Volt benne mosdó, fali gázmelegítő, mosógép, és kerekesszékkel is használható zuhanyzó hely, a már korábban kibontott fürdőkád helyén…

Az épület átváltozása helyiségkapcsolatok rendbetételét is jelentette, így a korábbi fürdőszoba területét megnövelve, egy tágasabb fürdőszobát, és a szülői hálóból nyíló zuhanyzó helyiséget szorítottam, egy apró kamraszekrény társaságában, a két meglévő teherhordó fal közé.


A teljes épület fal- és padlóburkolati tervét egy nap alatt készítettem el, amit késő este – Skype-on – a Családdal leegyeztettem. A mennyiséget, a pontos dobozszámot komplettíroztuk, és a következő napon az áruházi szuper akción, az épülethez szükséges hidegburkolat mennyiséget megvásároltuk.


Igen, erre azért rá kellett készülnünk! Az áruházi kínálatból ki kellett zárnunk:

  • először a Megrendelőnek nem tetsző,
  • azután, a kívánt mennyiségben nem rendelkezésre álló burkolatokat!

A „maradékból” gondosan ki kellett gyűjteni a beépítési és csomagolási méreteket, a díszítő bordűrök lehetséges elhelyezését is belegondolva.
Az alaplapokat dobozolják, mérettől függően 1,0 -1,2 m²-nyi felületre elegendő mennyiségben. Ugyanakkor az adott burkolat-típus díszítő-elemeit darabonként, az alaplaphoz képest magas áron értékesítik!


2-3 órát töltöttünk e rákészülés jegyében az áruházban, így másnap komplett listával, és cikkszámmal kiegészített, könnyen áttekinthető táblázattal vonultunk vásárolni. Azután 2 és fél raklapnyi hidegburkolatot organizáltunk az épületbe.

A jelenlegi állapot és én, az utolsó simításokat várjuk! Még hiányzik a tükör, a zuhanyzó üvegajtajának felszerelése, az ajtónál a burkolatváltósín beragasztása és hiányoznak a lámpatestek. 🙂 De a zuhanyzó már átváltozott!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .