Felnézünk az emeletre?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Második szint


Szerdán ígértem , felmegyünk a második szintre, az emeletre.


A húzottkarú lépcsőház az emeletre vezet. A jobboldali épületrész az egyszintes személygépkocsi tároló, enyhe hajlású nyeregtetővel, melynek tetőgerince az utcával párhuzamos.
 
A lépcsőház központi elosztó, közlekedő térbe vezet, innen a délnyugati szobák érhetők el, melyek kialakítása egymással szimmetrikus. Ez lesz a két kislány szobája. A lépcsőházzal szemben található zuhanyzós fürdő ezekhez aszobákhoz tartozik.
 
A hátsó épülettraktusba kerülhet a szülői háló, illetve az a bizonyos tartalék szoba, mely több funkcióval is bírhat, lehet a harmadik gyerekszoba, vagy a pihenő/meditációs szoba.
 
A közlekedőből nyílik még egy – káddal is felszerelt – fürdőszoba. A hálószobák minimális bútorozását segítheti a szobákból nyíló járható szekrények, melyek helyiségként tolóajtóval kapcsolódnak a szobák tereihez.
A tetőkialakításnál itt is enyhe hajlású magastatőt javaslok megépíteni, a lapostető helyett.
 
A nyílászárók számát és formáját lehetőségként kell kezelni, és azok helyzetét megjelenését optimalizálni. Ez különösen fontos a lépcsőház tekintetében, ahol a tisztíthatóság is fő szempont a tájoláson túl. (Hoppá, az alaprajzokon még nem került ábrázolásra lépcsőházi nyílászáró, azonnal beírok magamnak egy fekete-pontot!).
 
Tehát született egy kétszintes lakóház, ami egy lejtős építési telek alsó, közel vízszintes területén helyezkedik el. E telepítésnek vannak előnyei, és vannak hátrányai. Ezek szembeállítása az Építtetők dolga, Ők azok, akik szubjektíven értékelni képesek azt, mert vannak korábbi lakhelyeikkel kapcsolatos „élményük”, és van jövőbeli életvitelükhöz tartozó elképzelésük és vágyuk.
 
Ilyen pl. az emeleti tartalékszoba, amit valljuk be, most a CSOK indukált, mert ha vállalkoznának egy harmadik gyermek felnevelésére, úgy a támogatás összege növekedne.
 
A telek aljára telepített kétszintes lakóház a valódi lakókertet árnyékban tartja, hisz az az épület mögé került.
Az épület ebben a formában nem veszi tudomásul, az építési telek szembetűnő adottságát, hogy erősen lejt. Az utca legtöbb háza, így, a telkek alsó szakaszán került telepítésre, és a gépkocsi behajtók/garázsok gyakorlatilag az előkerteket foglalják el.


Most újra ott tartunk, a Megrendelő dönt, ezt a házat ebben a formában finomítjuk, vagy tudomásul vesszük a lejtőt, és arra tervezünk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .