Felújítás helyett: átalakítás…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Felújítás helyett: átalakítás…

 


Ez a három szobás lakás 58 m² alapterületű, 1. emeleti és hosszú hónapok óta felújítás alatt áll… Szó szerint áll, mert a Kivitelező az első rész-számla rendezése óta nem vette fel a munkát. A Tulajdonos most úgy döntött: ebben az állapotában értékesíti a lakást.

 

Megrendelőim lelkesek, hisz áron alul jutnak lakáshoz, és a szükséges átalakítási munka „nehezebb” (bontás/sitthordás) része gyakorlatilag készen van.
 
Az eredeti alaprajzon a két szoba közé ékelt fürdőszoba 150 cm szélességével, zsúfolt berendezésével elég nyomasztóan hatott.


A tervezett átalakítás fő hangsúlya a gyerekszoba szélesítésére és a fürdő használhatóbbá tételére helyeződött. Gyorsan kialakult az egyszerű és áttekinthető alaprajz.


1. Kinyitottuk a lakást, mivel egyterűvé vált a konyha-étkező és az innen elérhető nappali-tér. Falak nincsenek, csak a burkolatváltás mutatja az eltérő funkciókat.


2. Az előszobához, a bejárati ajtó mögötti területen egy előszoba-szekrénnyi területet hozzáfalazok.


3. A hálóblokk előtti közlekedő, ajtóval történő lehatárolása a szeparált intim-zóna kialakítását teszi lehetővé. A közlekedőre Megrendelőim ajtót is kértek.


4. A gyerekszoba szélességét a fürdőszoba ablakáig növeltük, ez 25 cm-nyi szélességnövekedést jelent, 2,2 m-ről 2,45 m szélességre váltunk.


5. A szülői hálóból pedig 70 cm-nyi szélességet csíptem le, ezt a területet a fürdőszobához adtam. A szoba, 3 méteres szélességével könnyen bútorozható.


A lakás minden burkolata és felületképzése megújul.
Mivel a bontás során a beltéri ajtók és a konyhabútor bontásra került, ezek is újak lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .