Gardrób is kell!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Gardróbot is szeretnénk

 


Vilmosék lakáscsere folytán jutottak ehhez a 3. emeleti cca. 68 m² -es lakáshoz.
A Család 4 tagú, bár az idősebb fiú, az ország másik végén egyetemista, így Ő havonként 1-szer 2-szer látogat haza.

 


Határozott elképzelések a feleség, Klári levelében fogalmazódtak meg, de minden óhaj és kívánság sajnos ezen alaprajzi kialakításon nem valósulhatott meg.
 
Nézzük az átváltozást, lépésenként:


1. Az előszoba a helyén maradt, a bejárati ajtó nyitásmódja sem változott.
 
2. A közlekedő tér picit változott, alapterületileg kisebb lett.
 
3. A nappali szoba a helyén maradt, de egy válaszfalszakasz bontásával a konyha-étkező is innen érhető el, és csupán a padlóburkolat határolja a funkciókat. A konyha-étkező tere nem túl tágas, a lakás közepén lévő strang sem nekünk kedvez.
 
4. Ami furcsa és szembeötlő, hogy Kláriék nem zárkóztak el a „gyerek”-hálók alaprajzi méretének csökkentésétől. Így a kisebbik hálót az egyetemista nagyfiú birtokolja, míg a nagyobbik, az itthon élő gimnazistáé.
 
5. A hálók méretcsökkentése tette lehetővé a két darab, amúgy nagyon „cipőkanalas” :), vagyis nagyon szűkös fürdő kialakítását, de így azt értük el, egyszerre, azaz egy időben 2 fürdőszoba is használható. A vizes helyiségek átrendezését a lakás közepén futó strang szabályozta.
 
6. Ami plusz helyiség lett, és Klári első kérése volt, és ez nem más, mint a gardrób. Bár nem falakkal határolt helyiség lesz, inkább csak a bútorozás kivitele mutatja a szülői háló és gardrób megosztását, melynek ötletét a svéd áruház meglátogatása kapcsán fogadták el. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .