Használod az OÉNY-t?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti okosság: OÉNY információi


Lehet, hogy nem is ismered mit jelent ez a rövidítés?
OÉNY: Országos Építésügyi Nyilvántartás, röviden. Hogy ez Neked mire jó?
 
Például arra alkalmas, hogy utána nézz, ha ingatlant érintő építési ügyed van, – vagy azt tervezed, hogy lesz -, az ingatlanról információ(ka)t szerezz be.
 
Így néz ki a megnyíló felület, ha Google-ban rákeresel arra, hogy: OÉNY


Alkalmazások fülön a „HÁZIKÓS„- ikonra kattintva, rá tudsz keresni adott ingatlanra. Még a szomszédodéra is, csak ismerned kell a helyrajzi számot is.
Ott láthatod az ingatlan „múltját”, ha van neki.


Sajnos nem teljes a kép, a szépséghiba annyi, hogy az Egyszerű bejelentéssel létesülő épület sorsát nem láthatjuk, ezt nem kezeli a felület.
 
Ezen csak az javíthat, ha azt meg éppen látjuk, hogy elektronikus naplót nyitottak. Akkor ez azt jelenti, hogy ott bizony építkezés van/lesz.


A részletes adatokra kattintasz A/4 méretben azonnal nyomtathatod a részleteket is.
 
Érdekes lehet még időzni az e-statisztikák ikonra kattintva, saját megyédre, járásodra kattintva különböző építésügyi statisztikákat láthatsz.
 
Ha visszamész az OÉNY főoldalára, lehetőséged nyílik megnézni a Kapcsolatok fülön a névjegyzéket, ahol rögtön kereshetsz magadnak Térképzőt! 🙂


Kereshetsz település szerint is, vagy ha beírod a nevemet, majdnem mindent megtudhatsz rólam… 😉


Ugyanitt, a kapcsolati fülön a másik ikonra kattintva: illetékes hatóságok, láthatod, hogy melyek a területileg illetékes hatóságok építésügyben.


Visszatérünk újra a főlapra, van még fül: E-építési naplók és Dokumentációs központ, azokat ügyfélkapus belépéssel érheted el.
 
A főlap utolsó füle: az Információ, részles leírást ad minden, a teljes felületet érintő használathoz.
 
Kellemes kutakodást! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .