Íme, az idei befőttdivat!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 
 

E heti kreatív ötlet: Íme, az idei befőttdivat!

Július a befőzések fő hónapja, nálunk a nyár kezdődött a cseresznyével, azután jött a meggy, a ribizli, a sárgabarack… És mi rendületlenül befőzünk. A „mi”, azt jelenti: együttesen a Család, azaz a közösbe összehordjuk magunkét és egymásét, a fiúk a szedésben pörögnek, a lányok a végtermék előállításában segítenek. Aki pedig vezényel, és a munka oroszlánrészét elvégzi: az én Anyukám!


Munkabírása elképesztő, és egyben irigylésre méltó, gyakorlatilag 4 család számára gondoskodik a földi paradicsomról, ételek tekintetében is! 🙂

 

Ajándékbefőtt csipkében


Most receptek, és házi praktikák helyett az ajándékozásra, vagy konyhadíszítésre szánt befőttruha elkészítését mutatom be.


Egyszerű hozzávalók:

  • maradék fehér színű vékony és vasalható textildarab,
  • szabócenti,
  • jelölő ceruza és körző,
  • olló(k),
  • maradék csipke,
  • tű és cérna = varrógép,
  • 1 kis üveg saját készítésű befőtt,
  • színes, vékony szalag.

A befőtt tetejének átmérőjénél kb. 6-8 cm-rel nagyobb kör alakú textilkört vágsz ki a fellelt maradék fehér anyagból, ez a 6-8 cm a szoknya hossza lesz! Tehát ha a befőtted tetejének átmérője 6 cm, akkor a körzővel minimum 9, maximum 11 cm sugarú kört kell rajzolnod az anyagdarabodra…

A kör alakú anyagdarab fonákjának szélére, cikk-cakk öltéssel rávarrod, a csipkét annak fonák oldalával, varrás közben lazán engeded a csipkét, nem feszíted. Mikor körbeérsz, a csipkevégeket szegélyként összevarrod, a cérnaszálakat eldolgozod, és az anyagot bespriccelve, nedvesítve, a színén a ruhácskát kivasalod.

Mikor körbeérsz, a csipkevégeket szegélyként összevarrod, a cérnaszálakat eldolgozod, és az anyagot bespriccelve, nedvesítve, a színén a ruhácskát kivasalod. Ezután a színén, tűző öltéssel a szegélycsipkét ismét körbevarrod, hogy szépen álljon a csipkefodor a szoknyácska alján.
És már készen is vagy, még egy gyors vasalás, és jöhet az öltöztetés! A ruhát színes szalaggal rögzíted a befőttedre.


Anyaghasználatban, befőttek variálásában is végtelen sok lehetőség kínálkozik, Te is kísérletezz bátran, 15-25 perc az egész divatozás! 🙂 Mármint a ruhavarrás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .