Kell nekünk tetőtér?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Kibővítsük?


Zsófiék már a banki hitelezést intézték, mikor egy közös Ismerősünk által beszélgetésbe elegyedtünk… A tervezett épületbővítés/felújítás 2 hónapja realizálódott e terven, amikor Pápa mellett megvásárolták ezt a családi házat:


Ez már a tervezett új alaprajz volt, erről kérdezte Zsófi a véleményemet. Nem szívesen minősítek tervet, nem ismerem annak előzményét/születési körülményeit, így csak azt kértem, küldjék át az alaprajzot és a Tervezési program -ot. Kiderült, erről ők még nem is hallottak…


Rengeteg kérdésem merült fel a tervezett alaprajzot meglátva, a tájolás és alapterületi igények mentén haladtunk, végül abban maradtunk, készítek egy alaprajzi kialakítást, mely egy szinten képes kezelni a 4 tagú család életét, ahol is figyelembe veszem, hogy a gyerekek még kicsik, helyesbítek: a második Kislány csak most fog megszületni!
 
Úgy gondolom, az elkövetkezendő 5-8 évben elegendő lehet egy szintben gondolkodni, valószínűtlennek tartom, hogy a tetőtérbe tervezett gyerekszobák funkcionálnának. Ha erre lesz igény, és anyagilag is erősödik a Család, akkor érdemes lesz elgondolkodni a tetőtér funkcionális kialakításában, esetleg újabb ingatlan vásárlásban.


1. Az előtérbe fedett teraszon jutunk. Innen indul a húzott karú, tetőtérbe vezető lépcső.
 
2. A tetőtérbe vezető lépcsőkar alatt lehet egy, az előtérből nyíló WC-t kialakítani.
 
3. A nappali tartózkodás tereit egybe nyitottam, a déli tájolás irányába fordítottam.
 
4. A tágas konyhán és étkezőn át jutunk a nappaliba, ahol a nyugati homlokzaton is ablakot nyitottam.
 
5. A középfőfalon egy szabad nyílás tárja fel a hálóblokkot.
 
6. Két, azonos alapterületű szoba létesülhet, a jobboldalit adnám a Szülőknek.
 
7. A baloldali szoba lehet a Lányoké, ahol emeletes ágyban gondolkodunk, hogy több szekrényezhető terület maradjon.
 
8. A két szoba között lenne a vizesblokk, az önálló wc helyiség fogadja a mosógépet is.
 
9. A fürdőszobát zuhanyzóval ábrázoltam, de a kicsik miatt indokolt lehet a fürdőkád igénye.
 
A két vizes helyiség többet is tudna, ha pl. a mosógép a konyhapultba költözne, akkor az egyik fürdőbe kád, a másikban zuhany lehetne.
A tetőidomot nyeregtetőként megtartanám, a térdfalak szükségességét pontos szerkesztés mutathatja ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .