Kertkapcsolat, remek kilátással!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 
 

E heti átváltozás: Kertkapcsolat, remek kilátással!

 

Földszinti, budai lakás, 89 m² alapterülettel, saját kertrésszel, és csodás panorámával. A lakás örökségként került Megrendelőm tulajdonába. Feladatom a teljes felújítás, minimális fal-áthelyezéssel!

A lakás egyik hátránya, a konyha távol esik a nappalitól, és az étkezőtől. Alapterülete elbírna akár még egy hálószobát, bár a fürdőn akkor is osztozni kellene.

Általam felkínált fenti két lehetőség közül most a konyha-étkező helyét kerestük meg, a nappali terét nem szabtuk át!

 

Megöröklött hintaszéknek lesz-e helye?

Amikor a lakásban jártam, Megrendelőm csak szimpla felújítást képzelt, lakberendezési újságok képeivel illusztrálta számomra az általa preferált megjelenést és hangulatot.

Szememet a fürdőszoba ferde, lecsapott fala zavarja leginkább, hisz ez a „nem jött ki” érzetét sugallja. Szóval, a konyha ajtónak hely kellett, ezért igazították hozzá a fürdő falát. 🙁
A konyha, a lakás intim, hálóblokk részébe került, egészen távol a nappali terétől.

Az átalakítás során megszüntetem a hátsó konyha helyiséget, a nagyobbik szoba falát áthelyezem, a fürdőszobáét pedig „kiegyenesítem”. A konyha helyén hálószoba, gyerekszoba lehet.
A régi, kisebbik hálószoba határoló válaszfalát elbontom, és a belső direkt közlekedő terével növelt területre a konyha-étkező funkciót helyezem.

A nappali terét ez esetben nem csökkentjük, funkcionálisan azonban létre tudunk hozni egy olvasó sarkot, melynek központi tárgya egy örökölt hintaszék, a délkeleti sarokablaknál, a panoráma felé.

Falakat mégis bontanék, így a belső közlekedő megszűnésével még inkább szellősebb, tágasabb a lakás. A konyha páraelszívóját az eredeti helyén sem kötötték kürtőbe, (hisz nincs szellőzőkürtő) és nem vezették a tető fölé. Az áthelyezés miatt szellőző-strangba sem tudjuk bekötni az új páraelszívót. Alternatíva lehet a filteres megoldás, vagy a homlokzatra történő kivezetés. Utóbbihoz, persze egyeztetni kell majd a társasház közösségével.

Tervezett alaprajz hintaszéket ábrázoló képe illusztráció, forrása: http://www.architectureartdesigns.com/23-modern-rocking-chair-designs/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .