Kiaknázzuk a lehetőségeket!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Kell egy újabb akna!


Mivel a tornaszoba -i padlósüllyesztésünk jól sikerült, kitaláltuk, hogy megvalósítunk egy zuhanyzós fürdőszobát is ezen a szinten! 😉


Tulajdonképpen az új akna létrejöttét egy gépészeti probléma okozta. Kiderült, hogy az utcai szennyvíz-elvezetés a pinceszinti padlósíktól közel másfél méterrel magasabban van.
 
Ez ugye azt jelenti, hogy gravitációsan, a létesítendő fürdőszoba szennyvíz-elvezetése nem köthető be az ingatlan meglévő szennyvízkivezető rendszerébe…
 
Mi a megoldás? Például egy átemelő szivattyú telepítése!


Tibor ismét flexet, bontókalapácsot majd ásót ragadott, és a leendő fürdőszoba sarkában létrehozta az új gépészeti akna helyét.
 
A tornaszobai padlósüllyesztés műveleteit rutinosan ismételte, tehát betonpadlót bontott, földet kitermelte, oldalfalat betonozott, vízszigetelt, majd festett.


Számára a legrosszabb ebben a műveletsorban az volt, hogy kicsi/szűk helyen volt kénytelen dolgozni, ráadásul nagyon óvatosan, mert az új, több százezer forintos fali kazán már a helyére került itt, az akna területén. 😉
 
Épületgépészeti alapszerelés után a belső munka a burkolással folytatódott.


A fal- és padlóburkolat elkészülte után a szaniterek elhelyezését követően került telepítésre a szennyvíz-átemelő berendezés.
Hazai forgalomban sokféle berendezés kapható, amit kiválasztottunk, az alkalmas egy wc és még három vizes berendezés szennyvizének az átemelésére, egészen 8,0 m magasságig.


Az új pincei fürdőszoba helyiség lassan ugyan, de megvalósult, az aknába telepített szivattyúhoz beépítésre került 1 wc és még 3 db vizes berendezés: 1 mosdó, 1 zuhanyzó és 1 mosógép számára is lehetőséget biztosítunk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .