Kő kövön…, azaz a mesélő kövek

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

Rajzold át a kavicsot!

Egyik építkezésem most ért abba a stádiumba, hogy a külső, épület körüli munkáknak is nekilássunk. Járdát, autóbeállót és új kerítést terveztem. Ez egy saroktelek, a keleti oldalon, az utca felőli oldalkert csupán 3,0 m, így az épületnek ezen az oldalán, nem erőltetem a térburkolatos járda építését! E helyett, az épület lábazata mellé csak keskeny kavicsterítést javaslok.

 

4 m³-nyi coulée (magyarul: kulé) kavicsot hozattam, és a kavicskupacban csodákat találtam! (Jól tudom, a kulé kifejezésünket, a „maille Coluée” francia kifejezésből magyarítottuk, ami szegélyezést is jelent?)

Nos, általános szemrevételezés után véletlenül rátaláltam egy nagyon érdekes kőre, azután pedig keresni kezdtem olyat, melynek felületén mélyedés, vagy rajzolat található.

Kő kövön nem marad – helyett: majdnem Minden követ megmozgat – tam  🙂

Válassz egy formát, egy színt, olyat, amibe képes vagy beleképzelni valamit, mert valószínűleg későbbi alkotásodnak, rajzodnak csak néhány vonala látszik most csak a kövön. Te is vidd haza, sikáld át, száradás után rajzolj rá alkoholos tűfilccel egy képet, formát, alakot!

Alapanyag:

  • kő, kavics;
  • alkoholos tűfilc;
  • képzelet 🙂

Türelem és kitartás kell ehhez is, de megéri, mert egy saját alkotás lesz belőle!

Tehát ha sóder-kupacot, kőhalmot látsz, vagy a Duna-parton sétálgatsz (bár ez most árvíz idején nem ész- és időszerű), nézz le fürkésző szemmel, keress egy nyers, rajzolható követ és alkoss valami egyedit.

Ha profi kőképedet elküldöd nekem, szívesen bemutatom oldalamon. Nekem ez a szegfű, a legelsők egyike…  Azóta már több darabon is gyakoroltam!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .