Közbenső, a 3 szintes!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Lakó/üdülőegység száma?

Üdülős projektem közbenső szakaszába értem. Pedig, úgy kalkuláltam, ez lehet a végleges… Ma a közbenső, 3 szintes lakó/üdülőegységet ismertetem.

Az „üres” épületegyüttesekbe telepítettem már önálló üdülőegységeket, amik egyszintes, egy homlokzatos megoldásokat mutattak, itt:

és itt:

A földszinti alaprajzi kialakításnál a rendelkezésre álló terület majdnem fele földbe vájt, illetve az oldalain lévő üdülőegységek által határolt, így ez a jelentős terület homlokzat nélküli! Ezért ide másodlagos funkciókat illik telepíteni, ahol bizony mesterséges szellőzést és mesterséges fényt kell biztosítani. Ebből az következik, hogy a tároló, a tisztálkodó és közlekedő funkciókat kell itt elhelyezni.

A lakáson belüli közlekedést a 3 szintet összekötő lépcső jelöli ki, illetve az, hogy a közlekedő útvonal az épülettest közepén maradjon/haladjon, hisz a következő szinteken valamennyi homlokzat feltárul!

A földszinti alaprajzon már látod:

  Az emeleti szinten láthatod a középfolyosót, arra felfűzve a hálószobákat, hátul a kiszolgáló vizes helyiségeket. És látod a két oldalsó üdülőegység tetejét teraszként:

  A 45°-os nyeregtető klasszikusan térdfal nélküli, hiszen a 6,5 m épületmagasságba nem igazán férne. Így, a hasznos alapterület egy keskeny, hosszú élettér marad. Ebbe csupán egy egyterű játékszobát lehet elhelyezni. A vizesblokk itt is a hátsó épületrészbe kerülhet, a felérő lépcsőház mögé:

  Az építési övezetben a lakó/üdülőegységek száma korlátozott… Miért most derül ez ki? Az előző terv/Tervező benézte, hogy épületenként három? Valószínűleg, épületenként csupán két lakó?/üdülőegység? létesíthető… Át kell dolgoznom a terveket ?! 🙁

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .