Lakásra váltunk!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Lakás létesül!

Üdülős projektem végső szakaszába értem. Elég későn derült ki, a két önálló épületben max. 2-2 lakás/üdülőegység létesíthető, így ez a kialakítás a közbenső 3 szintes lakás alapterületébe olvasztja a korábbi önálló üdülőegységet.

E történet legutóbbi epizódját itt találod:

Tehát, így alakulhat a 3 szintes lakóegység. A földszinten, a korábbi üdülőegység területi növekménye tovább bővíti a lakásterületet. Ide került a bejárat, a konyha és az étkező. A lakáson belüli közlekedést a 3 szintet összekötő lépcső jelöli ki, illetve az is, hogy a közlekedő útvonal az épülettest közepén marad/halad, hisz a következő szinteken már valamennyi homlokzat feltárul!

A földszinti alaprajzon azt látod, hatalmasra duzzadt a nappali:

Pazarlásnak tűnik e kialakítás, de pl. szobákat csupán a kilátás irányába lehetne telepíteni, hisz ott van az „értelmezhető” homlokzat. Ezzel azonban a nappalitér sorvadna…

Az emeleti szinten láthatod a középfolyosót, arra felfűzve a hálószobákat, hátul a kiszolgáló vizes helyiségeket, vagyis a korábbi megoldás tükörképét, hisz a lépcsőt is átforgattam:

A tetőtéri hasznos alapterület egy keskeny, hosszú élettér marad. Ebbe csupán egy egyterű, de több-funkciós helyiséget tudtam elhelyezni. A vizesblokk itt is a hátsó épületrészbe került, a felérő lépcsőház mögé:

Itt a tél, az építkezés is várat magára…. Persze még az sem dőlt el, tervem elfogadásra kerül-e?! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .