Le a cipővel…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatívra nem hagytam időt magamnak…

Egész héten karácsonyoztunk, jöttünk mentünk. És jöttek, és mentek… 🙂 Közeledik az év vége, így karácsonyt és szilveszteri előbulit is tartottunk.
Ami állandó volt:
– evés-ivás,
– ajándékozás, hisz mindenkinek hozott ajándékot/meglepetést a Jézuska,
– örömködés,
– kabátolás,
– cipő-papucs váltogatás.


No igen, ez a fránya cipő-ügy… Illik, nem illik? A szokások eltérőek, de mivel párás, ködös idő van, úgy tartom: illik levenni a cipőt, hisz nincs az a lábtörlő halom, mely patyolattisztára takarítja cipőnk talpát.

A rokonok és barátok szeretik otthonosan körbejárni, belakni egymás birodalmát, így „otthonos” elgondolás nálunk, hogy levesszük a cipőnket.
Igen, még akkor is ha éppen kiöltöztünk!


Nálunk jól működik a vendég-papucs.
De a bátrabbak, eleve hoznak maguknak saját papucsot.
Akik még bátrabbak, zokniban járnak-kelnek a süppedős szőnyegen, a csúszós parkettán parkettán.


Ez a tegnap esti előszobai csendélet, a búcsúzás után:

Visszatérve az illemre:
Vendéglátóként – elvileg – nem kérheted, hogy Vendéged vegye le cipőjét. Nyilván furcsán hatna, ha mondjuk a Téged felkereső biztosítási ügynöktől ezt kérnéd. Ilyenkor olyan helyiségben fogadd Őt, ahol ez nem okoz gondot, vagy nyilvános helyen, például egy kávé mellett konzultáljatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .