Már állnak a falak!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Mementó helyett családi ház

 


Már állnak a falak! – mondta 2012 telén, telefonon egyik Megrendelőm!
Megnéztem a helyszínt, ez a látvány fogadott! 😉

 


Látod, vannak a szakmámban is riasztó dolgok! 😉 Ez egy ilyen példa. Valaha, 2002-ben építési engedélyt kaptak az akkori tulajdonosok kisüzem megvalósítására, mely az épülő házukat is tartalmazta.
 
Azután mégsem építkeztek, és idáig jutottak… Megjegyzem, az épület határoló falai által körbeövezett fák, valószínűleg eredetileg is itt voltak, vagyis alapoztak, és felhúzták a határoló falakat is, anélkül hogy a területen írtást és földmunkát végeztek volna.


Szóval felmértük geometriailag is az állapotot, és az új Tulajdonos, aki fillérekért jutott az ingatlanhoz, egy ajánlati tervet kért, azaz mit tudnék ebből kihozni, ha jelentős részét megtartanánk?
 
Íme, az új családi ház ajánlati alaprajza:


Nem ragozom túl, az alaprajz tulajdonképpen nagyon is egyszerű, és a minimális bútorozásból is kitalálod, milyen funkciójú helyiségeket fűztem fel egy bizonyos metodika szerint:


Mivel tervem nem nyert, mert nem volt rajta toronyszoba, nekem csak egy fennmaradási engedélyezési tervkérelmet kellett összeállítanom anno, 2 éve.
 
Sajnos ez a mementó most is így áll… 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .