Rajzold tovább a manuálét!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti okosság: Rajzold tovább a manuálét!

Folytatjuk múlt héten megkezdett munkánkat, véglegesítjük a manuálé -t!


Alaprajzilag már majdnem készen vagyunk, most magasságokat is értelmezzük és anyaghasználatot rögzítjük.

 

 

Mérés: még mindig mérőszalagot használunk!

Ott állunk a mérendő helyiségben, és ha igazán profik vagyunk a helyiség átlóit is megmérjük! Először az egyik átlót, vagyis az átellenes sarkok közötti távolságot, majd a másik átlót! Igen, jól érzed, ez egyrészt egy kézenfekvő ellenőrző mérésként is szolgál, másrészt a „szabálytalan”-alakú helyiségek szerkesztésében nyújtanak elengedhetetlen segítséget az átlóhosszak.

Átlómérésnél problémát okoz, hogy fizikai segítséget kell kérned, mert egyedül nem tudod kivitelezni, sőt lehet, hogy még bútor, berendezés is útját állja a mérésnek, illetve a szalagnak a mérés pillanatában feszesnek kell lennie a sarokpontok között!

Most már csak szabad falfelületet kell keresned, és meg kell mérned a belmagasságot. A beltér magassága nem más, mint a helyiség padlója és mennyezete közötti távolság. Írd a tervre, jele BM. 🙂

Még nézd meg, milyen padlóburkolaton állsz!? És jegyezd le! Van a falon felületképzés (festés/tapéta) is, ezt is jegyezd le.
Ha a helyiség oldalfalán látsz burkolatot, például csempeburkolatot, mérd meg mettől meddig tart, ehhez készíthetsz egy külön falnézeti ábrát is, ha leírásodból nem lenne egyértelmű!

Még meg kell mérned a falvastagságot is. Ezt azon a helyen tudod megtenni, ahol nyílászáród van, tehát kinyitod az ajtót, és falvastagságot mérsz.
Tulajdonképpen készen is van a mérési jegyzeted! Ha felmérted átalakítandó lakásod valamennyi helyiségét, elküldheted a Térképző-(d)nek!


Igazság szerint a legapróbb részleteket is megjelenítheted (kapcsolók és dugaljak, karnis, radiátor),ha csupán a tér újrabútorozásában gondolkodsz. Jó munkát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .