Lányok, irány az emeletes ágy!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Lányok, irány az emeletes ágy!


Magasföldszinti, 72 m²es lakás alaprajzát kaptam átalakításra. Erikáék négyen élnek itt, az óvódás korú gyerekek az egyik szobát uralják, de a szülők a nappaliban éjszakáznak. Itt sokszor napokig, beágyazás nélkül áll a kinyitható kanapé… 🙁
Ezért kérésük az volt, valahogy szorítsak ki egy fülkét a nappaliból alvóhelyül nekik, kicsit szeparálva, függönyözve, takarásban…

 

Lesz egy szülői hálószoba is!

Ezt félmegoldásnak tartom, a szülőnek is pihennie kell! Erika azt is elmesélte, eddig sok éjszakát töltött a lányokkal a gyerekszobában, mert a 4 éves kicsi, nem volt hajlandó egyedül elaludni…
De, mióta a nyaralásból, a Nagyiéktól hazajöttek, már önállóan fürdenek, esti mese után simán következik az alvás, lámpa nélkül!

Ezért gondolkodtam önálló intim térben, szülői hálószoba kialakításban.
Fussuk át a lakás hátrányait, előnyeit:

 • A lakás elég nagy, de a nappali tere falakkal nem szabdalható, hisz ablakok csak végfalán vannak.
 • Az étkező gyakorlatilag egy közlekedő tér.
 • A fürdőszoba zsúfolt és kicsi.
 • A loggia csak az étkezőből elérhető, amúgy egy gesztenye fa árnyékolja.

Helyiséglistát állítottam össze, azt Erikáék jóváhagyták. Azután született a tervezett alaprajz:

 • 1. A kamra helyiséget megszüntetve, a volt konyhából jött létre a szülői háló.
 • 2. WC ajtaját a keskeny, mély helyiségbe, befelé nyitottam, és kézmosót is elhelyeztem.
 • 3. A fürdő alakját az előtér felé növeltem, e nyúlványba került a zuhany, hisz a kád túl nagy helyet vett el a térből. A mosdópult 2 mosdóval, felette teljes tükörfelülettel növeli a mindössze 5,00 m²-es helyiséget. Mosógép az ajtó mögött lesz, körülötte valamilyen szekrényes megoldással.
 • 4. A konyha „U” alakú lett, és a korábbi étkező helyére került. Az árnyékos loggiára innen jutunk, sőt a kislányok szobája is innen nyílik.
 • 5. A lányok emeletes ágyon fognak osztozni, egyelőre heti váltáson alkudoznak, kié legyen majd a felső ágy. 🙂 És mindketten új íróasztalt is kapnak! Szobájuk egy teljes falfelülete jut a ruháknak és játékoknak, ezzel az egyszerű és praktikus emeletes ágyas elrendezéssel.
 • 6. A nappaliban a konyha előtti sarok az étkezés helye. A nappali hosszfala teljes méretében tárolófelületként szekrényezhető.
 • 7. A nappaliról és a konyháról is lekerült az ajtó, így átjárhatóbb és átláthatóbb a lakás tere.

Mi lesz, ha lányok tinédzserként majd önálló szobáért könyörögnek? – kérdeztem. Újra gondoljuk a „térhasználatot”! – írta Erika. Ezt a szót már tőlem tanulta! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .