Ültetési rend

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatív: Ültetési rend

Itt van az ősz, a szőlő, a szüret, a bor és a baráti vacsorák ideje! Egy tavalyi borfesztiválon láttam ehhez hasonló, parafadugós megoldást!
Most kicsit másként mutatom meg, mire jó még a parafadugó!
Hozzávalók:

  • éles kés,
  • vágódeszka,
  • parafadugók,
  • számítógép+szövegszerkesztő+nyomtató,
  • olló,
  • (esetleg kész) névkártya,
  • és bor & vacsora 🙂

 

 

A gépeden bizonyára van valamilyen szövegszerkesztő. Nyisd meg, és helyezz el egy 2 oszlopos, pár soros táblázatot!
A táblázat sorainak magasságát állítsd 4 cm-re, majd minden cella közepébe írj egy keresztnevet.
Azoknak a barátaidnak a neveit írd be, akiket vendégül látsz a borvacsorán, és mert viszonylag sokan vagytok, az általad készített névkártyák segítenek majd az ültetésben!

A táblázat soraiba, a Neked tetsző betűtípussal, színnel, egyéb díszítéssel és effekttel beírod az összes nevet, majd szépen kinyomtatod. Választhatsz színes papírt is, de megteszi egy sima A/4-es fehér lap is. Nyomtatás után a kártyákat kivágod.

A parafadugókat, hosszirányba fekteted, és a késsel a parafahasáb kettévágásának nekikezdesz. Nem vágod át, csak belemetszel, épp annyira, hogy a papírlap szélét a nyílásba tudd illeszteni!

Ha gálánsan egy fénymásoló szalonban állíttatod elő a kártyákat, akkor a keményebb papírra történő nyomtatással, megspórolhatsz egy egész parafadugót kártyánként! 🙂

Igazából, amit tavaly láttam, az úgy nézett ki, hogy a Borosgazda, a saját névjegyeit egy-egy parafadugó hasítékába rakta, mert a keményebb lapú névjegy nem hajlott, nem nyaklott, hiába csak egyetlen dugó tartotta.

Kezdd a nyomtatással! Aztán főzz valami finomat! Jó munkát, jó társaságot és jó étvágyat kívánok! Ja, és egészségünkre! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .