Tetőtér helyén

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Bővülés a tetőfelújítás okán!

Szimonetta és Gyuri a családi nyaralójuk felújítását szeretné elkezdeni tavasszal. Ez az ikres épület egy alföldi horgásztó közelében található. Az ikresen csatlakozó Szomszédok is mérlegelik a lehetőségeket, Ők inkább már az értékesítésen töprengenek…

Az épület 1970-es években épült, korszerűnek nem nevezném, a tetőidom picit megroskadt, és hullámpala a tetőfedés. Szimiék tetőteresre szeretnék bővíteni a részüket. Ezen azért eltöprengtem, szoroztam/osztottam, és mást ajánlottam.

Miért? Mert a bővítésbe álmodott újabb két szoba hozadékát nem éreztem megalapozottnak, mármint költségráfordítás szempontjából. Másrészt az épületrész felmérése után, mára az is kiderült, a ikres épületrészt kedvező áron megvásárolhatják Szimiék.

Hosszas mérlegelés, egyeztetés/egyezkedés után a kívánalom az lett, hogy 4-4 főt helyezzek el épületrészenként! És persze az épület kubatúrájának minimális növelése mellett tegyem ezt!

A tetőidom bontása mellett a fafödém egy részét is bontanám, így, egy galéria kialakításával a nyomott, 2,40 m-es földszinti belmagasságot is fel tudnám szabadítani…némi illúzió keltéssel, ugye?! 😉

Akkor nézzük, mi változik:

  1. A bejárati ajtó marad, egy közlekedőtérbe lépünk. A korábbi előtér szélesedik, hisz helyet kell adni a belső lépcsőnek.
  2. A fürdő is a helyén marad.
  3. A konyha is, csak éppen már egy térben áll a nappalival.
  4. A nappaliban a kanapén 2 fő alhat.
  1. A galérián szintén 2 fő elhelyezhető.
  2. Itt fent, a közlekedés terének tartalékában „gardrób” lesz, teljes belmagasságot kihasználó szekrények által.
  3. A fürdőszoba pedig megismétlődik a galéria szintjén is.

Az új „félszint” létrejöttét aszimmetrikus nyeregtető fogja fedni. Egyelőre ezzel küzdök picit, hogy az Építménymagasságot megfelelő értékre hozzam.

Tudom, tudom… Ajánlati terven nincs mosógép, meg fafödémen létesül a fürdőszoba? Igen, az ajánlati terv mindig egyfajta kiinduló pont, amit a Megrendelő iránymutatásai alapján készítek. Amihez szöveges magyarázatot/értelmezést is adok. Ami alapja lehet a valódi átváltozásnak, a kiviteli tervnek, ami mindig a Megrendelő igényéhez/pénztárcájához idomul! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .