8 forintos beruházás

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 

E heti kreatív ötlet

 

Már megint színes papírok között tobzódom, a végén pedig ablakdísz lesz ezekből is? 🙂
Alapanyagnak most is színes papírt használunk!
De kell még:

  • olló,
  • snitzer,
  • vonalzó,
  • ragasztó (pl: jó öreg piros Technokol Rapid),
  • tű és cérna.

Nem árt, ha alátétet is használsz munkád során, mert snitzerrel vágni fogunk, meg – ha nem figyelsz – minden ragasztós lesz!

 

8 forintos beruházás

Igen, 8 kemény magyar Forintért 🙂 vásároltam a helyi papírboltban, az A/4 méretű színes papírlap darabját!
Az átlátszó vonalzód segítségével, a „számok alját” mindig a papírlap hosszanti széléhez igazítva, azonos szélességű, 12 db keskeny csíkot vágsz az éles snitzerrel a színes papírlapból. Ha a vonalzód esetleg mégsem átlátszó, kb: 8 mm szélességben jelölgesd a csíkok helyét, így egyetlen papírlap elegendő! Alátétnek én, a postaládámat megtöltő reklámújságok közül egy megfelelő méretűt és oldalszámút tettem.

A 12 darab csík 2 darabjának a közepét ceruzával kijelölöd pontocska rormájában, majd kereszt formában egymáshoz ragasztod őket a ponttal jelzett metszésüknél. A következő 2-2 csíkot, alulról és oldalról az eredeti kereszt alakzathoz fűzöd/fonod, illesztési felületüket szintén leragasztod. Tehát eddig 6 darab papírcsíkot használtál csak el! Nézd meg jól az alábbi két képet, hogy a fonatod ilyenre sikerüljön!

Amíg ez a fonat szárad, azaz a Technokol fixre köt, a másik 6 darab papírcsíkból megismétled a fentieket. Azután fonat szélső szálait, szirom formára hajtva, felfelé, úgy, hogy feléd kunkorodjon, összeragasztod. Négy szirmot tudsz így összeragasztani, a középső keresztforma megmarad. A másik, száradásra félretett fonattal megismétled a szirom ragasztást.

Mikor kész mindkettő, az egyiket 45° -kal elfordítod, majd a másikra térben!!! is átfordítod. Már most térbeli alakzattá váltak! A két fonat szemben lévő keresztcsíkjait, mindig a másik fonat szemben lévő szirmához ragasztod.

1 perc száradás után a papírvirág egyik szirmának végébe tűvel cérnát fűzől, és a kívánt helyre függeszted a színes virágod.

Hidd el, egyáltalán nem bonyolult, a képekről is lekövethető a fűzés.

Hogy mennyi idő alatt lettem készen vele? A CD lejátszó 6. dalt mutatja, ez kb. 20 perc, de én közben fotókat is készítettem a műveletekről! Gyakorolj, mert karácsonykor előszedjük majd mostani, frissen szerzett virágtudásunkat!


Próbálkozz új, és merész színekkel is! Jó munkát kívánok! A Technokol, még frissen, dörzsöléssel lejön az ujjaidról; ha rászáradt, sima körömlakklemosó is oldja, de az asztalodra azért vigyázz! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .