A fiúknak külön szoba!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 

3 hálószoba

 


Margit és Ákos 6 éve házasodtak össze, mindketten egy-egy kisfiút hoztak az új családba, akik most lesznek 10 évesek, és folyamatosan püfölik, szekálják egymást, az „enyém-tiéd” kérdéskör körül folyik a harc. Ez is egy ok, a költözésre!


A kiszemelt új lakás 15 m²-rel nagyobb a mostaninál, bár a 75 m² alapterületen két háló és tágas nappali van. A feladatom: legyen három háló, meg legyen két fürdő, hiszen a felújítás úgyis elkerülhetetlen.


Átváltozás végül is egyszerű:
 
1. A fiúk szobájának jó lesz a két egymás melletti szoba. Átalakításukra nincs szükség.
 
2. A korábbi előteres WC-ből zuhanyzós fürdőszoba lett, így ez a helyiség most két ablakkal bír.
 
3. Az előteret átformáltam, elsősorban azért, hogy egy kabátos/cipős szekrény is ide férjen.
 
4. A konyha-étkező kettősét 90°-kal elfordítottam, azaz a korábban két ablak közötti egyenes konyhapultot a zuhanyzó falára áttettem.
 
5. A nappali tágas teréből pedig a szülőknek hálófülkét alakítottam ki, a meglévő fürdőszoba szélességében. E keskeny hosszú tér csak egy ágynyi méretű, így az ágy két oldalán hagyott nyíláson lehet beközlekedni. A fülke mélysége lehetőséget adott ruhásszekrények elhelyezésére is.
 
6. Az eredeti fürdőszobából a kádat kivettem, itt is zuhanyzó lesz. Ez nagyon szűkös helyiség, mert a mosógépet is iderakjuk.


Születtek olyan vázlatok/változatok, amelyeken a konyha-étkező helyén volt a szülői hálószoba, de Margiték a tájolás miatt nem választották azokat. Felismerték, hogy délutánonként, mikor ők majd hazaérnek, a lemenő nap a nyugati irányból, mindig természetes fénnyel látja majd el a nappali tartózkodás terét! És igazuk is van! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .