A gyereknek vettük…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: alföldi kisváros

 


Jutka és párja Antal, lakhelyükhöz közel, alföldi kisvárosban vásároltak a gyermeküknek egy családi házat. A fiú, Tamás azonban már Budapesten dolgozik, és esze ágában sincs hazamenni…
Jutkáék 3 év múlva nyugdíjasok, ebben a városban dolgoznak. Nagy elhatározásra jutottak, ők költöznek a vásárolt ingatlanba!

 


Antal a „földeken” szeretne tovább dolgozni, így a jelenlegi otthon is megmarad hátországnak, és „koszos-üzemnek”. Mit jelent ez? Ő valószínűleg a földek közelében maradna továbbra is, de Jutkát vonzza a város…
 
Az eredeti alaprajzon jól látható, hogy ez a vidéki rangos ház az itt lakó helyi iparos műhelyét is magában foglalta. Az oldalsó hozzáépítés utólag történt, hisz padlószintje a járdával azonos magasságú.


A kétszobás családi ház, 115 m²-es, és sátortetős. A tervezett átalakítás Jutka irányításával született:


1. A műhelyből garázs lesz! Ez Antalnak tetszeni fog! És közvetlen kapcsolatot teremtünk az előszobával a belső lépcsők eltolásával.


2. Az előszoba apró sarok wc-helyiségét elbontottam, helyette a tárolóból alakítottam ki vizes helyiséget, itt a mosás lehetősége merült fel igényként.


3. A konyha-étkező kétszárnyú, középen felnyíló ajtóval a kertbe történő kijutásra ad lehetőséget. Teraszt építenék, napellenzővel, vagy pergolával!


4. A hálószoba alapterülete csökkent, innen nyílik a fürdőkáddal, 2 mosdóval tervezett fürdőszoba.


5. Mögötte a konyhából nyílik a tágas kamra, kell a hely a befőtteknek, és a kolbásznak, sonkának!


6. A nappali az étkező teréből nagyobb nyíláskiváltással kerül a lakás vérkeringésébe.


7. A kémény mellett az étkezőben lesz a fali gázkazán, a nappali felé valószínűleg készül majd egy cserépkályha, hisz két kürtős a kéménytest.


A lakás összességében nagyon tágas. Méretéből adódóan, még tudna egy szobát, de Megrendelőim úgy döntöttek, vendégszoba nem lesz. Ha majd unokájuk lesz, talán jelentkeznek újra, és áttervezzük a házat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .