Akkor, mi megvesszük!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: 3 a magyar igazság?


Már két alkalommal volt terítéken Ádám és Letta dilemmája, itt, nálam, átváltoztatott alaprajzi megoldásokban:
először itt , majd
másodszor itt .
Ez most a 3. változat, amit befutónak tekinthetünk! 😉


Múlt alkalommal említettem, hogy érdemes kipróbálni a tervezés kapcsán minden lehetséges megoldást, amik mellé pro és kontra érveket kell felsorakoztatni, hogy a számodra legjobb, legkézenfekvőbb megoldást megleld.
 
Erre bizony érdemes áldozni, időt és energiát. Ez maga az előkészítés mozzanata!
 
Emlékeztetőül az eredeti alaprajz:


A múlt heti módosított alaprajz mára így változott meg:


1. A bejárat az oldalkerti oldalon maradt, a terasz beépített területét érjük el, egy tágas előszobába jutva. Innen érhető el a wc helyiség.
 
2. A gyerekszoba (az egyik háló) visszakerült az utcai traktusba, de egy új homlokzati ablakkal még a délnyugati napsugarat is kap az oldalkert felől.
 
3. A két hálószoba közé ékelődik a hálókhoz tartozó két zuhanyzó helyiség. Természetes fényt fénycsatorna beépítésével tudnák ezekbe a helyiségekbe becsempészni.
 
4. Az előtérből most szabad nyílással tárom fel a nappalit. Ez persze megmaradt közlekedő térnek, mert innen nyílik mindkét hálószoba és újabb szab nyílással a konyha-étkező.
 
5. A konyhapult, az eredeti elgondolás szerint ismét „L”-alakúra módosult. Az étkező asztal térben áll.
6. A kert és teraszkapcsolat a nappaliból biztosított, ami elég tágas, és jól tájolt.
 
Lettáék számára ez olyan alaprajzi kialakítás, ami alátámasztja ingatlanvételi szándékukat.
 
Most is vannak kompromisszumok, amelyet az Építtető már elfogadott. Az eddig megszületett kialakítások mentén jutott el addig a döntésig, hogy a kiszemelt épület – egy átalakítással és felújítással -, a lakhatási céljaikat ki tudja majd szolgálni, így megvásárolják maguknak az ingatlant. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .