Anya hozzám költözik!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Összeköltözünk Anyával

 


Annamária 4 éve vált el. A férjével közös lakást értékesítették, és osztoztak árán. Akkor Annamária „hazaköltözött” édesanyjához. Robi, a nagyfiú másodéves egyetemista volt, Debrecenben. Mindenki élte saját életét.


Most lehetőségük nyílt egy családi ház, kockaház! vásárlására, Pest megyében. Osztottak, szoroztak, és arra jutottak, ha Annamária Anyukájának fővárosi lakását értékesítik, annak egy részéből Robinak vesznek egy garzonlakást, ők pedig a vidéki életet választják!


Megkaptam a családi ház alaprajzát, és némi időt is az átváltoztatásra! Ami biztos volt, hogy Annamária, Anyukája részére szeretne egy tágas szobát, saját fürdőszobával… a többit meg rám bízza!
 
Bizony változtattam:


 
1. A hatalmas fűtetlen verandát (fedett üvegezett előtér) helyiségekké formáltam. Az előtér helyiséget kitoltam a bejárati teraszra, melyre pergolát terveztem.
 
2. Tehát a veranda helyén létrejött az előtér, amiből egy WC-vel ellátott háztartási helyiség nyílik.
 
3. A közlekedőt szélesebbre vettem. A déli oldalra tájoltam a tágas konyhát, étkezőt és nappali terét.
 
4. A két hálóblokk átkerült az észak-keleti oldalra.
 
5. Mindkettő háló kapott saját bejáratú fürdőszobát! Annamáriáé még egy apró gardrób-előteret is. A fűtés fali gázkazánját is ide rejtettem el.
 
6. Az igazságos elosztás híve vagyok, így a hálók és a hozzájuk tartozó fürdők, gyakorlatilag azonos alapterületűek! 😉
 
7. A homlokzati nyílászárók változtatása és a nappali tartózkodás tereinek feltárása is kíván új nyíláskiváltásokat. De persze ez már egy komplett felújításnál azt tartom, szükségszerű.
 
A kialakult 105 m²-nyi hasznos alapterületen van lehetőség együtt élni, azaz közösen főzni, étkezni, TV-t nézni, majd a saját intim terekbe visszavonulni! És, ha Robi hazalátogat majd, éjszakára is maradhat, mert a nappali egyik kihúzható kanapéján elalhat! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .