Az átlós is ragadós…!?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Cipőimnek, táskáimnak, ruháimnak is legyen helye!

Leila Nagyszüleitől kapta ezt a lakást, amikor férjhez ment. Jelenleg válik, így, majd ebben, az ez idáig bérbe adott lakásban szeretne új életet kezdeni, ‘egyes egyedül’! Pontosabban: csakis a cipőivel, táskáival és ruháival! (Egy cicán azért már gondolkodik…!) 😉

A múlt alkalommal publikált átlós alaprajzi kialakításom okán talált rám, és kérte segítségem. Határozott elképzeléseit is egyértelműen megfogalmazta:

 • nappali-konyha-étkező egy, közös tér, a loggiával együtt!
 • önálló hálóra nincs szükség, de franciaágy az kell!
 • fürdőszoba csakis kádas, és épített mosdópultos legyen!
 • önálló WC-helyiség helyett, a WC-csésze kerüljön a fürdőszobába!
 • konyha minimális, étkezés bárpultos is lehet!
 • átlós elrendezés nagyon tetszik!
 • tolóajtós szekrények sok-sok felülettel, padlótól a mennyezetig!
 • tágas/szellős/átlátható enteriőr az igényem!

A mindössze 35 m²-es lakás első hallásra valahogy ellentmond a tágasság igényének…, az átlózás meg ugye nekem nem igazán „jön be”…, de térátalakító ötleteim ezen elvárások ellenére is képesek megjelenni az ajánlati alaprajzon:

 1. A bejárati ajtó érintetlen marad, innen egy kissé nyújtott előtérbe lépünk. A helyiséghatárnál éppen érzékeljük az átlós/ferde-falas kialakítást, hisz a nappaliba egy 90 cm szélességű ‘kapu’ vezet.
 2. A lakás sötét/hátsó sarkából a konyhát – egyenes pulttal – átköltöztettem a nappali tartózkodású területre, így a régi konyha helyére került az új gardrób „fullra” szekrényezve.
 3. Fürdőszobát nem magyarázom, egyértelműen kielégíti a kívánalmakat.
 4. A hálófülke határa a franciaágy végében álló falszakasz. Ez nem feltétlenül ér a mennyezetig!
 5. A konyhát egyenes pultelrendezéssel ábrázoltam, a beforduló részén akár bárpultos kialakítású is lehet.
 6. A nappaliban a kanapét a kilátás/fény, azaz a loggia felé telepíteném, a TV/hifi helye ez esetben az erkélyajtók közötti falszakasz lehet.

Beltéri ajtókat itt is tolóajtókkal mutatom, mert azok nyitott állapotukban sem vesznek el értékes alapterületet. És persze szekrények is kerültek minden szabad falfelületre, amik leginkább tolóajtókkal tudnak helytakarékosan funkcionálni! Hmmm…átló ide, vagy oda, úgy tartom: nézhető/lakható a kínált alaprajzom! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .