Balatoni apartman

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Heti átváltozás: Apartman vagy lakás?


Robi és Kata apartman-lakást vásároltak Balatonfüreden. Olyat, aminek csupán csak terve, pontosabban alaprajza létezik. És van még hozzá egy A/4 oldalas műszaki leírás. No meg persze, a „borsos ára”.


A kivitelezés megkezdődött, a belső kialakítás módosítható. Nyilván a belső válaszfalak, helyiségkapcsolatok gondolhatók át, oly módon, hogy a belső gépészeti strangot és a homlokzati nyílászárókat sem lehet elmozdítani.
 
Katáék úgy gondolkodtak, hogy az 52 m²-nyi alapterületen legyen kettő + fél szoba. És vad dolgokat rajzoltak egy léptéktelen értékesítési alaprajzba, pl.: gyerekszobát, ablak nélkül…
 
Kértem, nézzenek utána, mit jelent az a szó: apartman?!
 
Már tudják, hogy igényesen berendezett, és gazdagon felszerelt lakosztályt jelent leginkább. Már odáig is eljutottunk, hogy a füredi apartmanházba már nem akarnak klasszikus lakást betuszkolni. Mert úgysem életvitelszerűen fognak itt élni, és tulajdonképpen befektetési szándékkal vásároltak eredetileg.
 
Abban maradtunk, elég lenne egy hálószobát/hálófülkét kialakítani, szeparálni.


Kb. ez lehet a kiindulás alaprajzilag:
1. Előtér a helyén marad, tolóajtós szekrényekkel.
 
2. Fürdőszobában zuhanyzó lesz a kád helyett.
 
3. A konyha mérete jócskán szűkül, hiszen nem főzőcskézni járnak majd ide.
 
4. A hálószoba elég kicsi: de egy 160 cm széles a franciaágynak jut hely.
 
5. A nappali tágas marad, és többféle módon bútorozható.
 
6. A teraszhoz sem nyúlunk.
 
Most ott tartunk, a módosított alaprajzon ábrázolt átváltozás nem növeli a szerkezetkész árat, mivel a válaszfalak mennyisége és a beltéri ajtók száma nem változott.
 
Sőt, a helyiségek száma sem, így a gépészet ára alig változik a Vevőszolgálat szerint! 😉
 
Robiék is úgy kezdték építési projektjüket, hogy abba a hibába csúsztak, amibe oly sokan: Nem tudnak elszakadni egy rossz beidegződéstől, vagyis a pihenésre vásárolt ingatlanba szeretnék megvalósítani a lakásuk/házuk másolt (lényegesen kisebb) példányát, úgy mint:
itt . Te ne ess ebbe a hibába!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .