Társasházi, földszintes…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Heti átváltozás: Szobák átméretezése


Adél nyugdíj előtt áll, és lakás-cserébe kezdett egy távoli rokonával. A cserét Ő maga kezdeményezte, mivel már hosszú idő óta egyedül él egy hatalmas, XIII. kerületi lakásban, másrészt egyetlen lánya is távol van, Hollandiában lakik saját családjával.
 
Tehát Adél váltana, de valami végleges megoldást szeretne… Inkább úgy fogalmazok: a következő 15-20 évre szeretne berendezkedni, az óbudai Duna-parton, ahol Kálmánék 2 kisgyermekkel lakták ezt a cca. 63 m²-es lakást:


Munkakapcsolatunk úgy indult, hogy kell még egy dolgozószoba, és a nappali legyen nagyobb. Mikor e-mailben leírtam, nem lehet + egy dolgozószobát kialakítani, kiderült, figyelmetlenül olvastam.
Szóval egy hálószobát tartsunk meg, a másik szoba legyen a dolgozó, akár úgy, hogy drasztikusan csökkentjük méretét félszobányira, tehát bonthatunk válaszfalakat…
Mutatom a változást:


1. Az előtér a helyén marad, bár szűkítettem a szélességén.
 
2. A WC is változatlan, a bejárati ajtóval sajnos összenyílik az ajtaja, de most szemet hunyunk, hisz egyszemélyes ez a lakás.
 
3. Fürdőszobát korszerűsítjük, épített zuhanyzó lesz benne, a mosó-szárítógépet falfülkébe/szekrénybe helyeztem. Itt wc-csésze elhelyezése gépészetileg csak „darálós-módon” lenne megoldható, így nem kísérletezünk ezzel.
 
4. A konyha is eredeti helyén marad, de a térben álló étkező asztalról lemondunk, mivel az itt sok helyet foglalna, és a fő közlekedési útvonalat keresztezné. Tehát az L alakú pult végébe kerül az íves étkező asztal.
 
5. A kisebb hálószobát megnöveltem, ebből alakult ki a franciaágyas hálószoba, ahová még némi beépített szekrényt is beszuszakoltam.
 
6. A nagyobb méretű déli szobát beáldoztam a nappali javára. Csupán félszobányit hagytam, így is befér ide: ágy, szekrény és íróasztal.
 
7. A nappalit így tudtam bővíteni, ezáltal a lakás is optikailag tágasabb lett.
 
8. A teraszhoz nem nyúlunk, innen van kertkapcsolat, majd kap egy napellenzőt.
 
A tervezett lakáskialakításnál a fűtési rendszer, azaz a radiátorok helye nem változik, helyüket a homlokzati nyílászárók közelében, kék színnel ábrázoltam. Csupán a nappali egyik radiátorát kell majd a homlokzati főfalra fordítani, leghamarabb jövőre, a fűtési idény után. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .