Balatoni ikres


Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Tetőrbeépítés?

Andrea és Tivadar kivásárolta az ikres Szomszédot a megörökölt, kétszintes balatoni nyaralóból. Szándékuk szerint nyugdíjas korukban majd oda is költöznek.

Addig pedig szeretnék az „iker” egyik felét hasznosítani. A hasznosítást kiadható apartmanként képzelik. De a HÉSZ előírásai elbizonytalanította Őket, ezért kerestek meg.

A beépítettség, a bruttó szintterületi mutató, az építménymagasság és az üdülőegységek száma a legfontosabb mutatók ez esetben, és azok, a ma érvényben lévő előírásoknak megfelelnek.

A kétszintes nyaraló félig a hegyoldalba vájt alsó szintje garázs és tároló/kiszolgáló helyiségekként funkcionál. Azt gondolom, ez elég nagy luxus, évente néhány hónapig állhat a garázsban autó…

Így nem a tetőtér térdfalas emelését/beépítését ajánlottam Andreáéknak, hanem az „alagsor” üdülőegységgé történő átalakítását.

Bemutatom, mit tettem az alagsorral:

  1. A garázs kapu helyére üvegfalat terveztem.
  2. Ezen az üvegfalon át is beléphetünk a nyaraló egységbe, a konyha-étkezőbe. De a belső lépcsőházból nyíló ajtót is megtartottam.
  3. A tárolóból hálószoba lett. Igen, itt kicsi az ablak, esetleg a parapetfal elbontásával lehet növelni.
  4. A korábbi mosókonyha és előtér falai bontásra kerültek, így a nappali tér kibővült.
  5. A zuhanyzót a konyha és a háló közé ékeltem, a felette lévő szinten eredetileg is kb. így helyezkedik el a két helyiség.
  6. A zuhanyzó a hálóból nyílik, ez Andrea konkrét kérése volt.
  7. Tibor azóta ezt megvétózta, hiszen, ha az ajtó a nappali felől kerül beépítésre, akkor nem 2, hanem 4 ember egyidejűleg nyaralhat itt! Persze ez esetben a kanapénak kihúzható/ágyazható kivitelűnek kell lennie.

Az ajtó helyén még lehet változtatni, módosítani.

Valódi feladat: egy megbízható Kivitelező levadászása, aki május végére képes megfelelő minőségben az átváltoztatást kivitelezni! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .