Szépül-épül!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Átadás előtti polisztirolbeton-házam

Ha vissza-visszatérsz blogom olvasni, esetleg a követőm vagy, tudod rólam, hogy egy hazai, korszerű építőanyaggal, a polisztirolbetonnal (is) dolgozom. Ebből az anyagból családi házakat tervezek.

Jön az év vége, kivitelezési hajrá van:

  • minden Építkező szeretné a Karácsonyt az új otthonában ünnepelni,
  • és az 5 % Áfát is érvényesíteni…

A napokban teljesítettem két építkezésem utolsó (6.alkalom) tervezői művezetéseit, így testközelből látom a véghajrát, a fejlődést, néha változást is a tervemhez képest…

Ilyenkor végigfutom a korábbi alkalmakkor készített fényképeket is. Ebből szemezgetek ma!

A tervezés ajánlati tervvel kezdődik, kiviteli tervvel végződik. És menet közben sok-sok egyeztetés is lezajlik az Építtetővel és a „Társművészekkel” is ! 🙂

Épületkitűzéssel, alapozással indulunk, majd jönnek a felmenő falak, födém, tető…, gyakorlatilag 2 hónap alatt szerkezetkész a ház, amit tovább öltöztetünk.

Így, az általam készített terv lassan megvalósul 3D-ben.

A nappali tartózkodás tereit, vagyis a nappalit a konyhát és az étkezőt egyetlen, közös térbe helyeztem. A valóságban is olyan, mint amit elképzeltem:

A konyhabútor fehér színű, fényes felületű. A kék szín a védőfólia színe.

A telek lejtése és a szigorú építménymagasság szülte a szinteltolás kényszerét. Ezt nem hangsúlyoztam túl, hiszen a belső közlekedőbe tettem a lépcsőt, ami 37 cm magasságot hidal át:

A fenti képen észrevehető az előtér mennyezetébe helyezett fénycsatorna jótékony hatása, ezt sok épületemnél és bátran alkalmazom, mert a Velux kiváló partner ebben!

A tervezett gyerekszobák egymás tükörképei. A valóságban is! 😉 Még bútorozásuk tekintetében is, bár a Fiúk nem ikertestvérek, de így nincs vita ebből.

A fürdőszobák falai az ajtók magasságáig burkoltak. Finoman ügyelve a részletekre:

Az épület külső megjelenése egyszerű, visszafogott, a fehér és az antracit szín dominál.

Bővebb tudásanyagot a
YouToube csatornámon találsz a polisztirolbeton-építéstechnológiáról!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .