Belvárosi, Dunára néző…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: De, Dunára néző!

 


Antal és Brigitta évek óta keresnek lakást a belvárosban. Ez a 4. emeleti, cca. 82 m²-es lakás a Dunára néz, nagyon lelakott, de kedvező árú!
Kérésüknek megfelelően, megnéztem, és megmutattam, milyen lehetőségeket rejt magában a lakás, egy tervezett átváltozás után?!

 


Érdemes tanulmányozni az eredeti alaprajzot is! 😉 A szobákon mindenhol franciaerkély van! Sajnos a nappali szobán csupán egy…
De ilyen „sajnos kategória” a meglévő konyha is ami előszoba is egyben, a maga 135 cm-es szélességével. Vagy a „csík-alakú” fürdő, ahol a wc-csésze a falnyílásban épült meg, és a wc-csészét átlépve lehet bemenni az ablakos fürdőszoba bővületbe, ahol csak egy mosógép csatlakozó van kiépítve…


A tervezett átalakításnál elsődleges megrendelői szempont volt, hogy a 3 szoba, és két fürdőszoba lehetőség szerint maradjon meg.


Nézzük az átváltozást:
 
1. Az előszoba a helyén maradt, a függőfolyosóról nyíló másik ajtót a belső oldalon ablakká változtatnám, és e terület egy tágabb fürdőszobának adna helyet mosási lehetőséggel.
 
2. A közlekedő szélességét növelve a belső térbővület adja a konyha-étkező lehetőségét. Ez nem túl elegáns dolog, hisz egy világítóudvarra néz a helyiség apró ablaka. A szellőztetést gépi úton célszerű majd megoldani, tető fölé vezetve – ennek fizikai akadálya nincs, a lakás felett padlástér van.
 
3. A három szoba a helyén marad, apró módosítás a gyerekszoba szélességének növelése.
 
4. A szülői fürdőszoba most sem túl széles, mesterséges szellőzést itt is gépi úton kell majd biztosítani.
 
5. Ennek a fürdőszobának az eredeti terven lévő ablakos részét önálló tárolóhelyiségnek alakítanám.
 
6. A nappali, bár fél méterrel keskenyebb, így is nagyon tágas. Ajtaját mindenképpen száműzném, inkább a falnyílás kiszélesítésével kapcsolnám a konyha-étkezőhöz e nappali teret.
 
Brigittáék, vételi szándékuk megerősítésében gondolkodnak… 🙂 Majd meglátjuk! Elmondtam Nekik, egy világosabbat keresnék!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .