Bontsuk el a garázst!?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Bori és Kristóf az agglomerációban „találtak” egy eladó ingatlant. Első, közös otthonukat tervezik itt! Az épületet korábban már Kristóf és Bori is albérlői minőségben használták (akkor még külön-külön! ), mostanra nem csupán egymásba, de a környékbe is beleszerelmesedtek! 😉 A házat meg jól ismerik!

Megkeresésük első levelében 7-féle lehetőséget vázoltak…, lassan azonban egyetlen opciónál maradtunk. Azt javasoltam, a meglévő garázst (raktárt) tartsuk meg épületrészként, de feljavítva integráljuk a lakófunkciók közé, hogy a 3 szoba álma korrekten megvalósulhasson:

Bori kívánságai:

 • „U”- alakú konyha, egyben az étkezővel
 • háztartási helyiség
 • 3 szoba

Kristóf kívánsága:

 • 3 szoba, de „egybe-terasszal”

Rögzítettük a helyes a tájolást és a 3 szoba + teraszkapcsolatot határoztuk meg a dél-keleti oldalon.

 1. A lakásbejárat a helyén marad, de a klasszikus előteret nem hagytam meg.
 2. A lakásba lépve azonnal feltárul a konyha, valamint az étkezőként is funkcionáló belső közlekedő terület, mely a középfőfal „pilléresítésével” jött létre.
 3. Az eredeti fürdőszoba és a konyha helyet cserélt.
 4. A fürdőből nem választottam le önálló wc-helyiséget, sőt önálló háztartási helyiség sem jött létre, inkább létrehoztam egy tágas fürdőszobát.
 5. A konyhabútor U-alakban helyezkedik el.
 6. A nappali a korábbi garázs lett, a teherhordó falban két nyílást is létesítettem, hogy a lakásbelső tágasabb és világosabb térré változzon.
 7. A szülői háló és a gyerekszoba kettőse terasszal valósult meg. A hálók és a nappali is egyetlen, viszonylag nagy méretű teraszra tájolt.

A kivitelezés Kristófék anyagi lehetőségei szerint ütemezhető, első körben a homlokzati nyílászárók cseréje, valamint a belső, szerkezeti átalakítások valósulhatnak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .