Csak felújítás?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 

Heti átváltozás: Tisztasági festés és takarítás helyett:

 


Robiék, egyetemre járó nagyobbik lányuknak szánják ezt az egyszobás lakást, aminek megvásárlását gyorsan le is bonyolították, mert a kollégiumba és az azt követő albérletbe Edina már belefáradt.
 
A lakásfelújítás kapcsán nem merült fel igazán nagy átváltozási igény a helyiségek elrendezése tekintetében, így az alaprajzi változtatás nem nagy volumenű.


A helyiségek funkciójuk szerint eredeti helyükön maradnak, a konyha-fürdő közötti méretes strang is köti a „képzelőerőt”, csupán néhány ajtót és egy falszakaszt bontunk!
 
Igaz, ezekkel a változtatásokkal már nem elég a beköltözéshez egy tisztasági festés, és egy alapos nagytakarítás, mert a burkolatok és a berendezések is megértek a cserére!


1. A bejárat a helyén marad, de a szűk előteret záró ajtók többségét kibontjuk.
 
2. A korábbi tárolóról is lekerül az ajtó, így az új gardrób használata jóval egyszerűbbé válik.
 
3. A fürdő ajtaját kissé arrébb toltuk, a nyitásmódját is megfordítottuk, így nem a wc-re érkezünk, ha a fürdőbe benyitunk.
 
4. A konyha-étkező az előtérből tárul fel szabadon, ezzel a lakás jóval világosabb és tágasabb érzetet kelt.
 
5. Ebből a térből nyílik a nappaliszoba, itt bontottunk egy hosszabb falszakaszt. A lakás méretéből adódóan a nappali egyben a hálószobai funkciót is betölti az ágyazható kanapéval.
Látod, az alaprajzi átváltozás minimális és végtelen egyszerű!?
 
De a járulékos munka növekszik, hiszen nem csak fürdőszobai szanitereket cseréljük, hanem a konyhabútort is újra gondoljuk, ráadásul az egyes helyiségeket máshogy rendezzük be, vagy bútorozzuk át, így a megvalósítás során épületgépészeti, és épületvillamossági kivitelezőre is szükségünk lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .