El kell(ene) bontanunk?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

Mentőöv

Gizi és Gyula örökség útján jutottak az elhanyagolt, Zánka melletti nyaralóhoz. A két épületrészt összekötő terasz felett egyedi acélszerkezet állt, poliészter hullámlemez fedéssel. Már bontásra került, pedig gyakorlatilag ez a fedett terasz volt az étkező! 😉

Másik érdekesség, hogy a nyári-konyha tulajdonképpen fürdőszobaként funkcionált, vízöblítéses w.c.-vel, öntöttvas káddal, mosdóval és egy fatüzeléses kályhával.

Gyuláéknak a Szomszédok azt tanácsolták bontsanak el mindent! Építsenek újat!

Gizi úgy fogalmazott: mentőövként talált a blogomra, azon belül is „átváltoztatásokra”, bátortalanul érkezett első érdeklődő e-mailje.

Levélváltásaink kapcsán annyit kértek, ha mégis megtartanák a meglévő épületeket, milyen egyszerű módon lenne lehetséges egy nappali-étkező-konyha (főzőfülke) funkciót ide integrálni?

Kézenfekvő, hogy a két épületet kötöm össze. Persze nem ferde falak mentén! 😉

Ellenőriztem az övezeti előírásokat és annak megfelelően alakítottam a lehetséges legnagyobb alapterületű nappali tartózkodású teret, ami bruttó: 22,6 m²:

  • A korábbi ‘nyári-konyha’ épület továbbra is vizes helyiségekként funkcionál: előtérrel érhető el a zuhanyzó.
  • Minimális helyigénnyel itt található a főzőfülke is.
  • A volt szoba-konyhás épület a hálóblokk lesz, 4 fő számára kényelmes, ha a kisebbik szoba pl. emeletes ágyat kap. Hisz, éppen két Unoka van!
  • A meglévő két épületet köti össze a nappali-étkező. Önálló előteret/előszobát kispóroltam. Az ágyazható kanapé +2 férőhely! 😉

Gyula kijelentette, ezt a nettó 44 m²-t állandó lakásként is el tudja képzelni, ha majd nyugdíjba mennek Gizivel… 😉 A meglévő, enyhe hajlású félnyereg tetőidomokat bontani kell, az előírt tetőhajlásszög minimum 30°. A 4,50 m-es épületmagasság tetőteret is lehetővé tesz… e kérdéskörön is folyik jelenleg a családi egyeztetés/egyezkedés…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .