Eladunk, vásárolunk, bontunk és építünk

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Tavasszal költözünk!

Eta és József nagyszülők lettek. Hogy az Unokákat napi szinten láthassák, új lakást kerestek, a Fiatalok közelében. Végül nem lakást, hanem házat vásároltak! Egy kicsi telekrésszel, egy ikresen csatlakozó épületet. Korábban, itt, a blogomon, már bemutattam , mit jelent az ikerház, vagyis az ikres csatlakozás!

Hosszasan gondolkodtak Józsefék, hogyan tudnák a lelakott lakóépületet megújítani? Végül – családi unszolásra – úgy döntöttek, bontatnak és teljesen újat építtetnek.

Az építéshatósági egyeztetésnél kiderült az övezeti előírások ma már a SZÁ, azaz a szabadon álló beépítést támogatják, tehát nem kell, illetve nem is szabad ikresen csatlakozóként egy új épületet a régi helyére visszaépíteni.

Összeraktuk a tervezési programot:

  • Etáék Porotherm építéstechnológia alkalmazásával, földszintes, üres padlásterű, egylakásos lakóépületet kívánnak építeni, építési telkükön.
  • A lakóépület utcai részébe kerüljön a bejárat és a vendégszobák. Az utca felől egyenesen érkezzünk gyalogosan egy önálló előtérbe, ahonnan WC is nyílhat.
  • Az utcától távolabb eső, hátsó lakórész, a kedvezőbb tájolás és kertkapcsolat miatt a nappali életvitel tágas tereit szolgálja ki, ahol konyha, étkező és a nappali akár egy légtérben is létesülhet.
  • A nappali-étkező terébe fatüzelésű, időszakos használatú kandalló is igény!
  • Szükséges még egy intim hálóblokk, saját használatú fürdőszobával kiegészítve.
  • A gépkocsi tárolás telken belül, burkolt felületen 1 db személygépkocsi elhelyezésével valósuljon meg.
  • Az előtérből a vendégek számára is használható zuhanyzó-helyiség, kiegészülhet a háztartási helyiség (mosás/szárítás) funkcióval.
  • Az épületgépészet és az épületvillamosság központi rendszerei is itt helyezhetők el.

Ajánlati tervem a következő:

Gyakorlatilag megoldottam minden előzetes kívánalmat. Személyes egyeztetésünk eredményeként csupán egy apró változás történt:

  • Ahogy látod, a konyhát önálló helyiségként végül elszeparáltuk a nappali-étkező terétől!

Jelenleg gőzerővel folyik a 4 szakág (építészet/tartószerkezet/épületgépészet/épületvillamosság) kiviteli terveinek készítése, mivel még az idén a szerkezetkész állapot elérése a cél! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .