Elfér itt 3 szoba?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Ágyazható kanapét ne!

 


Gabiék Budapestről vidékre költöznek, ki az agglomerációba. Találtak egy 76,5 m²-es, felújításra érett családi házat. A környék nagyon tetszik nekik, a közlekedés jó, még gimnázium is működik itt.
 
Viszont szeretnének 3 szobát, vagyis már nem vonzza őket házaspárként az a rituálé, hogy esténként, a kanapé -ágyazással a nappaliban nyugovóra térjenek. 🙂


Feladat az volt, elfér-e itt 3 szoba? Némi kompromisszummal elfér!


Mutatom lépésenként a tervezett átváltozást:
 
1. Az előszoba hátsó ajtaját megszüntettem, hogy legyen előszoba szekrény.
 
2. A hosszú középfolyosót lerövidítettem, és az előszobából az utcai fő traktus felé is nyílást nyitottam, ezzel is tágasabb lett az érkezés tere.
 
3. Az utcai traktus lett a nappali tartózkodás tere. A korábbi két szoba elválasztó válaszfalát elbontottam. A konyha-étkező és a nappali között csak egy jelzés értékű mellvédfal lesz, két oldalról bútorozva, illetve ezen alacsony falszakasz vonalán lesz a burkolatváltás is, mely a funkciókat is határolja.
 
4. A nagylány szobája a közlekedőről nyílik, mellette egy zuhanyzó.
Ebbe a zuhanyzóba kerül majd a fali gázkazán is. Ennek a belső terű helyiségnek a szellőzése mesterséges lesz, természetes fényt pedig fénycsatorna beépítésével csalogatok be.
 
5. A szülői háló, hálóblokként üzemel, hisz lesz itt egy saját, szülői fürdőszoba is. Ennek a blokknak az elérése csak a nappali térből biztosítható.
 
Az átalakítás eredménye: keletre és a kertre tájolt hálószobák alakultak ki, teljesen megfelelő alapterülettel. A hátrány, ami szerintem még vállalható nehézség, hogy létesült egy belső terű zuhanyzó és a szülői hálóblokkot csak a nappaliból lehet elérni. 😉

2 hozzászólásto Elfér itt 3 szoba?

  1. max szerint:

    Nagyon jó lett!

    Szép napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .