Válassz Kivitelezőt!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti okosság: Hogyan válassz Kivitelezőt?


Biztosan van rá ötleted, ennek ellenére boncolgatom kicsit e népszerű témát!
 
A Kivitelező cégek, a magánlakás építési területen általában társas vállalkozások, és jellemzően építőmesteri felkészültséggel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy azt a munkanemet, amihez nem értenek és/vagy nincs jogosultságuk, azt Alvállalkozókkal fogják elvégeztetni az adott építkezésen.


Ahhoz, hogy kivitelezőt válassz, szükséged van tervekre, és a hozzájuk tartozó egységes, árazatlan költségvetésre. Ebben segít a Térképző-d.


Ezt a két dokumentumot eljuttatod a versenyzőkhöz. Igen, egymással fognak versenyezni a munkáért. Szóval a tervet és költségvetést „megszakértik”, és megteszik tétjeiket, ugyanis árajánlatot adnak. Ezeket fogod otthon, családi körben kielemezni… excel táblákba bonyolódni…
 
A döntésedhez, a kiválasztásodhoz több módszert alkalmazhatsz!
 
1. Árverseny dönt helyetted!
Minden ajánlattevő ugyanazt a tervet, és ugyanazt a költségvetési kiírást kapta, így nagy eséllyel (csak képletesen mondom!) almát kell hasonlítanod almához! A pénztárcád dönteni fog!


2. Versenytárgyalást hirdetsz!
Egy időpontot kijelölsz, tartasz mondjuk egy helyszíni bejárást és egyenként meghallgatod ajánlatukat. Minden résztvevő tudni fogja, csak arra leszel kíváncsi, engednek-e az ajánlott árból?


3. Közvetlen kiválasztás és megbízás a befutó?
Ez bizalmi elven működő dolog. Korábbi tapasztalatokra, és mások ajánlására hagyatkozva választasz Kivitelezőt.


4. ?
 
No, és Te kit választanál? 😉

(Bejegyzésem képeit a pixabay.com oldalról kölcsönöztem)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .