Elhervadt vágott virágok új élete

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 
 

E heti kreatív ötlet: virágok új élete

Múlt héten névnapom volt, sok virágot kaptam. Az elmúlt egy hetet a rózsák többsége túlélte, így őket tovább konzerválom, mert pár napra elutazunk, és úgysem lesz, aki szárukból vágjon, illetve a vázák vizét cserélje…
 
Reggel, miután konyhában rendet raktam, ránéztem a lakás különböző pontjairól összehordott vázák virágtartalmára, és meghoztam az ítéletet: ki kell dobnom őket, mert mire hazajövünk úgyis tönkre mennek.
 
Amíg a híreket hallgattam a szekrény tetején megláttam egy régi, öblös, jól zárható befőttes üveget, ami csak dísznek és porfogónak van ott, aztán arra jutottam, elteszem a rózsákat a jövő hétre.

 

Rózsabefőtt saját kezűleg!


Szóval, a teraszon az összes váza tartalmát szétválogattam, és a még használható rózsaszálakat, viszonylag rövid szárral félretettem.
Ehhez vedd elő a:

  • metszőollódat,
  • régi kihajtott újságpapírt, amire szemetelhetsz,
  • és egy öblös (befőttes)üveget.

A rövid szárú virágokat az üvegbe helyeztem, kicsit eligazítottam őket, hogy kifelé nézzenek, és hideg vizet töltöttem rájuk, teljesen tele az üveget.
 
Azt tanácsolom, minél jobban tömd tele az üveget, így nem lesz helyük felúszni a váza tetejére! Ha kevés a virág, kiegészítheted valamilyen zölddel, a lényeg, jó sűrűn pakold tele az üveget!


Készen is vagy, próbáld lezárni az üveget hermetikusan! Majd helyezd el kompozíciódat egy asztalon. Látod, pár perc az egész!
Óriási előny:

  • nem hullik az abroszra az elszáradt levél és szirom,
  • sőt a bomlás illata sem terjeng a váza körül!.

Jó munkát/virágozást kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .