Hallból télikert?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: +1 szoba kell…


A család 7 éve lakik ebben a több mint 90 m² alapterületű belvárosi lakásban. Változtatni szeretnének, a kislány már másodikos, és vágyik egy önálló kuckóra, szobára. Eddig a szülők a nappaliban aludtak, és a zsákszoba volt Noémi szobája. Kis bútoraival elveszett a majd 24 m² alapterületű szobájában.


Ezt szívesen feladná, illetve a társasház fűtéskorszerűsítés előtt áll, most lesz tavasszal aktuális a helyiségek átrendezése, a lakás felújítása is…

 

Hogyan lesz a hallból télikert?!

Hallból télikert nehezen lehet, hisz nincs itt ablak, de illúziója megteremthető, színekkel, anyagokkal, némi ötlettel, és hangulattal.

A feladat: a hall közlekedőtérből alakuljon lakótérré, vagyis találjunk bele funkciót! Első gondolatuk az volt, hogy a szülők dolgozóasztalai kerüljenek ide, ez legyen dolgozószoba. Ezt én nem támogattam, mert természetes fény oly kevés itt a munkához.
Ahogy az étkezőasztalt lerajzoltam e térbe, gyakorlatilag el is döntöttük, ez lesz a „télikert-hangulatú” étkező. Ehhez sikerült lezsilipelnem a w.c. és fürdőszoba helyiséget, és önálló kísérletet tettem arra is, hogy a nappali, az étkező, a konyha egymásból átjárható és átlátható térré szerveződjön, oly módon, hogy a nappali eredeti méretű maradjon!

A gyerekszoba sokkal kisebb így, hiszen a régi konyha helyére került és valóban kuckós, mivel a konyhapult javára még kicsíptem belőle. Noémi áldását adta a tervre! 🙂 és Hello Kitty-s rózsaszínű bútorokról álmodik!

A tervezett állapot gyakorlatilag minden olyan funkciót tud, amit Megrendelőim kértek. A kamráról lemondtak, a főzőkonyha minimális méretű, de a nappali tér érintetlen maradt!
A szülői háló – méretéből adódóan – fogadja a szülők íróasztalait.


Az étkező határoló falát mázolt betonacélháló díszíti majd, melyre évszaknak megfelelő és nem túl kényes cserepes virágok kerülnek. Ez az ötlet internetről származik, és elég olcsón megvalósítható, akár a lakók saját kezű alkotása lehet majd!

Bejegyzésem virágos képe: http://pinterest.com/pin/390335492674316394/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .