Építtetői vázlat

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

A hálószoba

Amikor egy leendő Építtető megkeres, gyakran hozza/mutatja/elküldi a papíron ábrázolt/kigondolt elképzeléseit. A leendő otthonáról. Aminek sokszor az az alapja, ahogyan most is él a jelenlegi lakásában. Megszokta, így megfelel…

Biztosan jó lesz úgy?

Az már csak hab a tortán, hogy az esetleges lépcsőház, közlekedő tér alapterülete sosem számolódik bele az Építtető által kalkulált négyzetméter adatba.

Igen, jól látod, a falvastagság is csupán egy „vonalnyi” vastagságú, holott mind a homlokzati/teherhordó, mind a belső térelhatároló falaknak is van alapterülete, azaz négyzetmétere.

Az alaprajzi formáról ma nem is mesélek, hisz volt már téma itt:

Ma hálószobákat mutatok. Ahogy közel azonos négyzetméter adattal, van olyan megoldás, mely ki tudja szolgálni a hálószoba funkcióját.

Az Építtetők gyakran sarokba tolják a franciaágyat is. Így az egyik alvótárs kénytelen átmászni/bemászni a fal mellé…, ezzel zavarja a külső oldalon pihenő másik alvótársat.

Azt gondolom, a pihenést megfelelő méretű ágyban célszerű eltölteni, mely körbejárható. A hálószobába pedig szükséges ruhásszekrény és/vagy komód, ha nincsen lehetőség külön gardrób, vagy járható szekrény kialakítására.

Az Építtető méretezte a hálószobát: 3,50 m x 2,50 m = 8,75 m². Majd az ágyat a sarokba tolta, 1,60 m szélességgel.

Ajánlatom szerint a hálószoba mérete: 2,80 m x 3,80 m = 10,64 m². Az ágy körbejárható, és 1,80 m szélességű. Továbbá van helye a ruhásszekrényeknek is, melyek rendeltetésszerűen használhatók.

Ebben a házban létesült egy másik hálószoba is. A teraszkapcsolat okán még a nyíló erkélyajtó is működtethető. A két oldali éjjeliszekrény igénye is számtalan módon megoldható!

Mindehhez 1,89 m²-nyi többlet-területet vettem pluszban igénybe. Amit sok esetben máshol/más helyiségnél talán meg tudok ‘spórolni’.

Szerintem egyáltalán nem ciki, ha Te is rajzolsz, hisz ezzel is próbálod a Térképző munkáját segíteni. De kérlek, adj teret a lehetőségeknek, hidd el, a javadat akarja, mert használható, bútorozható, funkcionálisan is megfelelő tereket alkot részedre!

És az is gyakran előfordul, Te/Ti lovagoltok egy vesszőparipán, a Térképző ennek ellenére mutat más, élhetőbb megoldást! 😉 Mert komplexen nézi a feladatot, és bár ügyel a részletekre, nem vész el bennük.

Van kérdésed? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .