Főépület melléképületből…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: alföldi kisváros

 


Tamásék, két pici gyermekükkel és a Nagymamával költöznek majd az agglomerációba.
Mikor ezt az ingatlant megvásárolták, nem néztek utána a beépítési lehetőségeknek. A kisváros Helyi Építési Szabályzata kimondja, egy telken egy épület állhat!
A melléképületet az eredeti tulajdonos engedély nélkül építette. 🙁

 


Kellene egy fennmaradási engedélyt kérni rá. Mivel állapota felújításra szorul, azt javasoltam, kapcsoljuk össze a két épületet, hisz egymástól csupán 1,30 m-nyi!!! távolságra vannak.
 
Így egy darab építési engedéllyel az épületegyüttes átváltozása megoldható!


Funkcióját tekintve az összevont épület eredeti főépületében lévő földszinti lakás lesz a Nagymama felségterülete, haszonélvezeti joggal, míg a hátsó épületrész, a korábbi melléképület földszintjét és a korábbi főépület beépített tetőterét a fiatalok veszik birtokba.
Vagyis: kétlakásos társasházzá válik az épületegyüttes az átalakítást/felújítást követően.


Az engedélyezési terv az első kézi vázlataim szerint került beadásra. A tervzsűri javasolta a megépítést, ma pedig azt láttam ( és fényképeztem), hogy Tamásék már megkezdték a kivitelezést! 😉


Az 1, 30 m széles, inkább keskeny! épület-távolság beépítése egy apró kazánházat rejt az udvarról elérhető módon, maga az összekötés egy húzott- karú lépcsőház kialakítását teszi lehetővé, vagyis a hátsó épületrészből ezen lépcsősor segítségével jutunk a főépületrész tetőterébe.


Igen, ez a tipikus „cipőkanalas” megoldás, azaz picit szorulnak a méretek, de az ötlet megvalósítható! Az 1,30 m távolságot maximálisan kihasználtam. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .