Hajóablak

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

E heti átváltozás

A társasház magasföldszinti lakása 77 m² alapterületű. Kevés az ablak, itt is van hall és sok az apró területű helyiség! A közlekedő ferde elhúzása elég egyedi… 🙁
Az átalakítás célja:

  • legyen két, nagyméretű hálószoba,
  • legyen két fürdőszoba,
  • a konyha-étkező-nappali egy tágas térré váljon,
  • legyen minél több tároló hely, gardróbszekrény formájában.

 

Hajóablak…

A lakás legszembeötlőbb átváltozása, hogy a nappali előszobát határoló fala egy kör alakú fix ablakot, „hajóablakot” kapott. Ez lehetőséget ad arra, hogy ne egy vaksötét előszobába jussunk a lépcsőházból. A hálószoba ajtók is mélyen üvegezettek, így ez is javít a rossz fényviszonyokon. A kamrát megszüntettük, a konyha minimális méretű lett, de az étkező-nappali tágassá vált, az előszoba nagy alapterülete a gardrób beépítését is biztosítja, így lesz majd helye a cipőknek és kabátoknak is.

A szülői hálóban kap helyet az előző lakóktól megörökölt míves íróasztal, mely a korábbi, bejárat melletti, ablak nélküli! dolgozószobában állt. 🙂

A szülői hálóból nyílik a kis méretű, de jól felszerelt zuhanyzó. Ha az ajtó napközben nyitva van, lakás előszobájának tengelyén a természetes fény a lakáson végighalad!

Az előszobából nyíló fürdőszoba, az eddigi kis helyiségek összenyitásával elég tágas lesz, ezért Megrendelőim lemondtak az önálló w.c. helyiségről is. Ez a fürdőszoba a mosásnak és vasalásnak is helyet ad majd.

2 hozzászólásto Hajóablak

  1. Zoltan szerint:

    Nagyon erdekes cikk… Hol lehet megvasarolni ilyen hajoablakot?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .